Agora City - Laura Ionescu

(închide fereastra)


Utile

Microsoft Romania

Odată intrată în sistemul de învățământ universitar, am constatat cu surprindere că internetul nu mai reprezintă acea influență negativă despre care vuiesc toți când suntem la liceu. foto: Gicu SerbanBa din contră, pe net primim materialele de seminar, modificările de program, notele etc.

Desigur, site-ul universității, ca al majorității instituțiilor publice, nu este nici măcar la zi cu informațiile, deci o platformă eficientă de comunicare la nivelul întregului conglomerat de specializări este practic imposibil. Dar nu-i nimic, Yahoo! este sfânt. Îi acordăm pentru salvarea sufletelor noastre de studenți dreptul de a purta un nimb interneticesc.

Deci ne adunăm în căminul nostru virtual - că împărțim tot acolo, de la șosete virtuale la pachete trimise de mama - și comunicăm felurite și identice, sub atâtea aspecte încât uităm de la ce a pornit totul. Bine, group-ul are și dezavantajele lui, precum spațiul limitat, cred că de vreo 100 mb. Ar mai fi aspectul legat de moderarea mesajelor, că deh, trăim într-o societate democratică, edoxe toi demoi, și nu prea avem control asupra postărilor. Spre exemplu, se mai trezește câte unul cu apucături dadaiste să posteze gânduri și trăiri antagonice și să ne informeze cu privire la starea de sănătate a pudelului său imaginar, lucru ce, în primă fază, este amuzant. Dar când ai peste 10 asemenea mesaje pe zi, începi să nu mai apreciezi elanul creator al sus-numitului. Și am început să-l ignorăm cu duioșenie.

Astfel, în facultatea încurajează comunicarea de orice fel, prin orice fel. Iar Yahoo! este cel mai bun prieten al nostru, după toți ceilalți.

 

Laura Ionescu