Alina Andrei


Clavirul cu cașmirul și tapirul


Microsoft Romania
 


# Clavir, cașmir. Cașmir, clavir. Clavir, cașmir. Cașmir, clavir. Clavir, cașmir. Cașmir, clavir. Clavir, cașmir. Cașmir, clavir. Clavir, cașmir. Cașmir, clavir. Clavir, cașmir. Cașmirclavir, Clavircașmir, Cașmirclavircașmirclavircașmir. Cașmir, clavir. Clavir, cașmir, cașmir, clavir. Cașmir, clavir și tot rostind aceste cuvinte de prea multe ori, consoanele și vocalele lor lovite de cerul gurii se amestecă într-un terci de nerecunoscut, pierzându-și substanța. Despărțindu-le cu sila ies la iveală altele noi, cum ar fi cașul și mirul (din cașmir), clavirul rămâne nejumulit de litere dar și gol, lucitor ca o tinichea de care bagi de seamă că n-ai trebuință. Rostit de 509 ori în aceeași încăpere, cât timp limba mică a ceasului ar ajunge de la 12 la 1, cuvântul clavir va putea să însemne în final și vampir, chimir sau tapir. Nu va mai păsa cuiva. Pe bună dreptate! Auzind de 509 ori clavir, clavir, clavir, clavir, clavir și iar clavir, mi-ar fi tot una dacă un tapir îmbrăcat în cașmir ar cânta la chimir cocoțat pe acel clavir năclăit în mir. Și mai cred că oamenii în toată firea fără pic de vin roșu în sânge, atât cât și cei care nu sunt slabi de minte, n-ar trebui să vorbească despre astfel de lucruri. Punct!

#Ceaiul din: flori de tei, iarbă de talpa gâștii, fruct de păducel, rădăcină de valeriană și conuri de hamei (o lingură pentru o cană de apă fiartă), alungă insomnia. Țâșnind din proaspătul adormit, poate că pleacă în altă cameră, din alt bloc, în trupul unui necunoscut. Trezindu-l.

# Mickey Mouse, odrasla domnului Disney, s-a născut în toamna anului 1928. Pe ecran a căpătat vocea unui conte italian scăpătat, fost vânzător la Ford, care se putea "lăuda" cu un timbru ascuțit de eunuc. Prin urmare, din negustor de automobile contele avansase în postul de vorbitor șoricesc.

# Ambrose Bierce, în "Dicționarul Diavolului", a definit fotografia în felul următor: "Un tablou pictat de soarele fără pregătire în artă. Este mai bună decât opera unui apaș, dar nu chiar așa de bună ca aceea a unui cheyenne". În același dicționar se menționează că nezburătoarea domestică cunoscută sub numele de gâscă este, citez, "O pasăre care furnizează pene pentru scris". Se dă de înțeles că aceste instrumente utile rămân umplute cu "energiile intelectuale ale păsării și ale caracterului său emoțional", iar după ce sunt înmuiate în cerneală de un om numit autor, care o folosește la măzgălit hârtia, rezultă "o transcriere foarte corectă și curată a gândurilor și sentimentelor păsării". Din fericire folosesc la scris tastele calculatorului, nu pene, prin urmare nu se vor regăsi printre rânduri mentalitățile gâștești. Trebuie să mai precizez că domnul Bierce și-a început dicționarul în 1881, terminându-l în 1906.

 

Alina Andrei