Dan Drafta



Same procedure as every year?

Microsoft Romania
 

Poate, numai cu aprovizionările de iarnă. Și aici se mai obișnuiește să cumperi câțiva saci de cartofi, morcovi, varză, ceapă și ceva fructe de sezon. De fapt nu este nevoie, dar să fie acolo... în pivniță. Pregătirile de revelion (Silvester) se aranjează și ele din timp. Unii fac cursuri, cu bucătari de renume european (câte o * sau două în Michelin sau Gault Millau), pentru a mai afla câte ceva din secretele lui Luculus, alții degustă câteva vinuri bune, de pe alte continente (chiar recomand vinurile roșii din Africa de Sud, Australia, ca să nu mai zic de Chile și Argentina), multă lume se gândește la partea estetică și decorativă a unui meniu festiv. Prietenii noștrii au închiriat deja cabana din munții Pădurea Neagră unde de câțiva ani buni petrec câteva zile de Revelion, iar în noaptea trecerii, în noul an, se face un foc de tabără, unde fiecare se debarasează de toate necazurile și viciile anului care se termină aruncându-le în foc, se pun dorințe/gânduri bune de a se împlini în noul an, după care se încinge petrecerea. Alții, printre care mă număr și eu, vor lucra în noaptea de 31 Decembrie. Normal, de ce nu, în fond. La ora 6 dimineața în noul an, nu e nimeni pe autobahn și în 2 ore sunt și eu la micul dejun, în cabană, cu noi provizii, când toți dorm, sau aproape toți, că deh, unii mai dansează pe câte un Paul Young - Every time you go away, vechi de 20 de ani.

Un an nou, bun, la toată lumea, oriunde ar fi.

 

Dan Drafta