Lucia Verona

Cu pluta pe Internet (1)

Unora le plac blondele


El este informatician și englez. Ea este blondă și americancă. Ei se întîlnesc pe autostrada informației, undeva într-o "chat room", nu ni se spune adresa. El îi face curte, ea nu zice nu. Povestea lor de dragoste se desfășoară pe Internet. După mai multe luni de amor virtual, el o cere de nevastă, ea acceptă și-l cheamă în America.

El își lasă locul de muncă, vinde tot ce mai are (nu prea mult) și, cu bruma de bani strînși (1400 dolari), aterizează în America, în brațele primitoare ale blondei și frumoasei logodnice. Cei doi îndrăgostiți petrec o săptămînă de vis într-o foarte confortabilă rulotă.

În a șaptea zi, logodnica îi cere să plece. Nu-l mai vrea. Nu-l mai vrea și pace. Asta e. El înțelege aluzia, dar ar vrea, la plecare, măcar să-și recupereze banii pe care-i încredințase ei ca să-i depună la bancă. Ea dispare fără urmă.

Nefericitul logodnic se adresează justiției, care-i face dreptate, condamnînd-o pe capricioasa logodnică, apărută între timp, ori să-i dea banii, ori să intre la pușcărie. Asta-l mai scoate din starea depresivă în care căzuse la aflarea veștii că blonda și gingașa lui logodnică era de mult măritată și, în plus (de fapt, în minus), nu avea nici cont la bancă.

Doamnelor și domnilor, ceea ce ați citit nu este un episod dintr-o telenovelă, ci o întîmplare reală, cu personaje reale, care s-au întîlnit pe Internet. Nu degeaba se spune că pe Internet găsești orice, dacă știi unde și cum să cauți.

Lucia Verona