acasa mai departe
Ages of Empire 2  

 

- L-am primit intr-adevar. O sa ti-l dau, dar poti lua pana atunci demo-ul de pe site. Ei, sigur, daca te tin curelele la download hehehe. Pai, merita si nu merita... Nu vrei sa afli singur? Las' ca-ti spun, sigur. Merita fiindca are niste desene foarte frumoase si mult mai bine proportionate. Plus ca e mult mai incitant, zic eu, sa joci cu Genghis Han sau cu Jeanne d'Arc decat cu niste babilonieni oarecare. In afara de asta minunea pe care o construiesc diferitele neamuri e foarte frumoasa si diferita in functie de cultura lor. Poti face orice intre catedrala Notre Dame si turnul Babel (catedrala e mai frumoasa, drept sa-ti spun). Insa ce mi-a placut mie cel mai mult sunt castelele. Frumoase foc (desi la fel indiferent de natia cu care joci) si periculoase rau de tot pentru dusmani. Mai merita pe urma pentru ca l-au mai "desteptat" putintel.

Iti amintesti ce ravagii faceam daca debarcam doi vrajitori prudenti pe insula ta? Eee, s-au dus vremurile alea! Una ca-ti ia o multime de timp sa mai convertesti cladiri, suficient ca cel mai bleg adversar sa-si faca o armata intreaga care sa-ti omoare vraciul, a doua ca mult mai multe cladiri nu mai pot fi convertite deloc. De exemplu templul (sau manastirea in versiunea de fata) care, oarecum logic, nu mai pot fi trecute cu buna de partea ta. Nici castelul nu se converteste dar e si de bun simt fiindca e prea puternic si, daca ai lua un castel in mijlocul teritoriului dusman e ca si cand adversarul ar fi condamnat. Iti mai aduci aminte de turelele pe care le construiam de zor si de ziduri? Nu mai sunt chiar asa de puternice, lucru destul de bun fiindca daca esti avansat ai totusi de ce te teme. In plus e o penurie constanta de piatra chiar daca joci pe harti cu resursele puse la maximum si nu cred ca n-o sa vrei sa-ti pastrezi 1000 de bucati sa faci minunea fie ca castigi cu ea sau altfel.

Zidurile in schimb sunt foarte frumoase, aproape ca-ti pare rau ca nu le mai poti face peste tot ca mai inainte. A aparut spre compensatie un alt fel de ziduri (uratele, dar pe drept cuvant) adica palisade care consuma doar lemn (din care e ca in realitate, din belsug. Nu te pazesc cine stie ce dar sunt destul de bune sa incetineasca orice armata atata cat sa ai vreme sa ajungi sa dai batalia departe de oras. Alte schimbari in bine ar fi ca relatiile tale cu oponentii sunt mai diversificate: poti face comert pe uscat (nu doar pe mare, cu o caruta pe care ti-o cladeste piata care inainte nu prea era buna de mare lucru), ca te poti servi mult mai bine de calitatile diferite ale tipurilor distincte de luptatori si mult mai rar poti sa te bati cu o armata de adunatura, in fine ca navele de razboi sunt ceva mai "destepte" si nu mai trag aiurea unele in altele.

Una peste alta e o placere sa rulezi jocul numai ca... e acelasi. In profunzime nu s-a schimbat nimic. Nimic nu ma poate convinge ca am de-a face cu o o noua versiune care sa-si merite banii si nu cu un upgrade pe care aproape ca simt firma datoare fata de banii dati de noi pe prima versiune. Sigur, e la fel de frumos de jucat si mai ales de jucat in retea, dar nu ai de facut decat ceea ce faceai si inainte. Programul e mai credibil si merge ceva mai bine, AI-ul e ceva mai rafinat, si? poate sunt eu pretentios, dar de la o versiune care se vinde cu acelasi pret ca si prima m-as fi asteptat la ceva mai spectaculos. Compara Civilizations cu Alpha Centauri, CaesarIII cu Pharaon. Echipa de la Age of Empires nu trece clasa cu atat.

 
acasa mai%20departe