acasa mai departe
PHARAOH  

 

- Caesar III a murit! Traiasca Faraon!

Nu, n-am innebunit, draga, dar ce crezi tu, taman s-a dat jos ultimul bit din demo-ul Faraon-ului, ce, vrei sa ma vaiet?

Astia zic ca e acelasi motor cu modificari substantiale..., mde, nu par chiar substantiale, dar prin unele locuri esentiale aveam ce asteptam: Slava Domnului, le-a dat prin cap sa rafineze functionarea desteptelor alea care furnizau mancare si care aveau in Caesar un algoritm cumplit de prost.

De asemenea, s-a schimbat functionarea depozitelor de materiale, optiuni cu totul noi, care promit imbunatatiri de functionare... dupa cum merg insa acum, ma tem ca jocul nu va aparea in noiembrie dupa cum e anuntat.

- Sunt si nivele de dificultate, mult dorite in Caesar III, cand uneori jocul devenea asa de dificil incat iti taia cheful sa-l mai joci.

Si in partea militara s-au schimbat multe: au aparut nave de lupta, care patruleaza pe Nil. Dealtfel dusmanii tot pe acolo vin, si trag in constructiile de pe mal, ceeace le mareste rata de defectare si deci riscul sa se prabuseasca .

Te bucuri, pana una, alta, de multe desene noi, spectaculoase apoi - specific Egiptului - agricultura se face in zonele inundabile ale fluviului, ca urmare, jumatate de an, felahii muncesc la cimp, apoi strang recolta care trebuie trimisa urgent in granare.

Doamne fereste sa n-ai unde depozita grinele, ca altele nu mai pupi pina la anu'!Zeii au si ei rol mult mai activ, de ex in functie de satisfactia lui Osiris ai recolte mai bune sau mai proaste.

In plus, cind zona agricola e inundata, felahii au timp sa leneveasca, nu? Ei bine, nu!

Muncesc la monumente care sa asigure renasterea stapanitorului local (adica eu), la temple care sa bucure zeii, caci orasele cresc repede si e foarte rentabil. Deci trebuie sa confectioneze caramizi din argila si paie, apoi un grupusor de felahi cara din greu citeva din acestea pe o sanie din lemn spre mesteri care, in fine, le folosesc ca sa mai adauge un pic la monument.

Mde, monumentele cresc greu: pentru cel mai prapadit mormant, accesibil in demo, au fost necesare vreo 50 de transporturi de caramizi, pe durata a multor ani...

In rest - dupa cum zice si reclama ce apare prin revistele de specialitate - "daca vrei poti fi inmormintat impreuna cu pisica ta cea lipsita de par"

 
acasa mai%20departe