acasa

mai departe

Free Games  

- Si zici ca esti sarac?

Mi-e greu sa nu fiu mandru cand dau raspuns la asta. La noi nu e rusine sa fi sarac, dimpotriva, cat despre bogatie, niciodata nu e asociata cu harnicia (cel putin de la Popa Tanda incoace), nici cu inteligenta, cel mult cu smecheria. Don Pedrito pune insa altfel intrebarea - imi dau seama dupa privirea pe care mi-o arunca la raspunsul meu afirmativ, o asemenea privire de toate orele mele de lene imi ies brusc pe nas. Insa nu comenteaza, da din cap a sa trecem peste asta.

- Si atunci de unde ai jocurile care-ti plac?

La asta chiar ma simt prost. Om in toata firea sa recunosc ca iau (la naiba, nu-mi place cuvantul fur, desi ma distreaza propria mea retinere mentala). Si, la urma urmelor, ce l-o fi apucat cu interogatoriul asta? Dau din umeri in speranta ca va abandona discutia asta inutila.

- Atunci poate ti-ar placea sa gasesti jocuri gratis. Se uita la mine si-i sticlesc ochisorii in cap.

- Sa fim seriosi, don Pedritto, unde crezi tu ca gasesc eu jocuri de buna calitate gratis?

- Sa fim seriosi, dragul meu, (na, ca ma si maimutareste acuma) crezi c-as fi deschis subiectul daca nu aveam ceva in vedere? Sigur ca sunt astfel de jocuri, numai tu de-ai lepada ideea ca totul ti se cuvine.

- EU?

- Da, tu, fiindca vrei de fapt sa iei jocurile cele mai noi, de la firmele cele mai mari, si mai cu seama imediat cum apar. In alte privinte nu-ti da prin cap, de exemplu nu simti dorinta sa te imbraci cu transha ultima sosita la Colors of Beneton, sau la Stefanel. De ce nu vrei asta? Fiindca sunt scumpe sau fiindca sunt mai bine pazite?

- Sa n-o luam asa... (dar cum altfel, imi chinui creierul sa deviez discutia).

- Pai, sa n-o luam! De exemplu pe la Free Games Net ai fost vreodata? Au o colectie impresionanata, si nu doar jocuri beta sau variante de incercare, dar si promotii cum ar fi Tradarea la Krondor al lui Sierra si, mai cu seama, jocuri de buna calitate cum a fost Ultima 4 dar iesite oarecum de pe piata. Sau la Gangsters, sau la The Club, GO.JUMPGAMES, official homepage of Free Games, la Free Games On Line, la Piglette, ori la Free Games Download.

La Gamenexus gasesti nu doar o colectie zdravana de jocuri de download-at, dar si o sectiune cu hints and cheats dupa pofta inimii.

La Foxkids dai peste jocuri on-line mai greu de incarcat, dar, cu o legatura buna si shockwave plug-in, lumea devine frumoasa.

La Freegamesonline au o biblioteca mare de jocuri mai mult sau mai putin artizanale, ca avantaj major are o clasificare a jocurilor (inclusiv dupa calitate) astfel incat riscul de a download ore in sir ceva ce nu ai sa joci nicic cand e minim.

Cu un antivirus la panda si una din sculele de download care se gasesc pe toate drumurile te poti bucura luni de zile fara sa furi nimic, iar adresele de vad ca ti le notezi cu osardie sunt numai o farama, gasesti aproape fara sa cauti.

- Bine, sfintia voastra, dar n-am timp sa-l stramb pentru excesul de morala din seara asta, sunt prea curios de ce se poate gasi.

 

acasa

mai departe