acasa

mai departe

META  

- Ce-i asta "<meta name="keywords""? Atat? Si pui niste cuvinte cheie si gata? Crezi ca ai rezolvat totul?

- Don Pedrito, nu e decat o pagina personala...

- Si ce daca? Crezi ca paginile personale trebuie facute prost prin definitie? Sau ce? Macar stii ce faci?

- Mmmm, am pus un meta TAG, nu?

Piticul se inroseste usor la fata de parca l-as fi jignit si ma gandesc cu disperare ce i-oi mai fi facut acum. Sunt sigur ca am zis bine "meta TAG", dar ce-o fi in capul lui...

- Macar ai citit vreodata un tutorial despre una ca asta? Un dictionar, niste exemple, ceva? Sa ai idee despre ce vorbesti, nu de alta! Daca nu stii macar foloseste unul dintre facatoarele automate. Sunt zeci de constructoare gratuite, mai bune sau mai rele, dar macar nu e vina ta daca ti-au facut vreun pocinog. De ce crezi c-au pus oamenii aia generatoarele astea pe Web? Ba, inca in atataea limbi sa priceapa oricine.

Las nasul in jos. Am o oroare constanta de prefabricate, dupa cum si don Pedrito stie, sau credeam ca stie...

- Am incercat sa fac ceva simplu...

- Pai, daca vroiai sa faci ceva cu adevarat macar citeai si tu cate ceva - hotarat lucru, piticul e cu capsa pusa in noaptea asta - puteai sa vezi cum functioneaza aici si acolo, uite, de exemplu in Geocities, dar ce vorbesc eu, poti afla orice, inclusiv legile care se ocupa de folosirea admisibila a meta TAG-urilor. Ce meta-uri sunt valabile si care sunt cele propuse pentru viitor, ce sanse au sa fie acceptate.

- Bine, bine, stai, don Pedrito, stai, citesc si vezi pagina peste o luna, bine?

 

acasa

mai departe