Acasa mai departe

Net-Cafe (1)

In plin centru al Bucurestilor si, dupa citi clienti are, intr-un vad foarte propice afacerilor, am descoperit Computer Fun Club.

Sediul este intr-o casa veche, aproape de Liceul Spiru Haret. Urc pe niste scari in spirala si ajung intr-o incapere in care mesele cu calculatoarele sunt dispuse in semicerc.

Ma apropii de supraveghetor cu intentia de a-l cunoaste pe patron. Se pare ca n-am noroc: patronul nu e pe aici, insa sint prezentat altui tinar, probabil cel care intretine reteaua. E foarte grabit, asa ca "sarim" peste intrebarile care, de altfel, erau destinate patronului. Aflu de la el ca au 20 de computere PII la 333, placi voodoo, iar ca provider au firma FX. Au destul de multi consumatori caci in apropiere se mai afla si doua scoli generale, sali de curs ale Farmaciei si Geografiei.

Deci, de la "picii" de a sasea, la studenti. Uneori nici nu le ajung locurile. Au program non-stop, iar tarifele sunt aceleasi ca in ot Bucurestiul: Intre 7-22 : 8.000lei/ ora jocurile; 15.000lei/ora internet; dupa 22, pina la 5a.m. 5.000lei/ora jocurile si 6.000lei/ora internet. Planuri de viitor? Imi zimbeste echivoc; e clar ca nu-si poate face - doar nu e el patronul!...

Oricum, luind in calcul faptul ca telefonul s-a mai ieftinit noaptea si ca salariul mediu pe economie pare sa se mai fi "intremat", s-ar putea ca din ce in ce mai multi sa-si permita sa aiba acasa internet. Pentru jocuri in retea insa, mai ales cind iesi cu prietenii sau cu clasa, clubul ramine cel mai potrivit loc. Este, asa cum mai adauga foarte grabitul meu interlocutor," un loc de pierdut timpul daca n-are omul ce face acasa"!

Isi cere scuze stingherit ca nu a avut mai mult timp de taclale. "Poate alta data!" ii spun eu, pentru ca oricum, ma simt frustrat ca n-am aflat de la el o groaza de alte lucruri. De pilda, ce jocuri au, ce se joaca mai mult, de unde le procura, ce site-uri sunt mai des vizitate, daca internetul slujeste si cauzei scolii pentru clientii clubului...

Ma razgindesc in ultima clipa: ce-ar fi sa ramin acum? Imi "pierd" si eu ceva timp. Ce-or sa zica ai mei? Iar intirzii la masa! Dar totul este mult prea tentant pentru a fi dat deoparte: strategii StarCraft, StarCraft: Brood War, Age of Empires, vechiul Red Alert poate si ceva masini Carmaggedon 1 sau 2, Need for Speed 2 SE sau 3 chiar de curand High Stake, noul Midtown Madness sau 3D Shooter-ele celebre ca Quake, Quake2, Half Life sau Sin sunt mai multe dar difera si de calculator pentru ca fiecare are alte jocuri.

Oricum cele mai jucate sunt StarCraft: Brood War, Need for Speed 2 SE, Quake2. Inteleg acum de ce aproape intotdeauna este plin la CFC.

Si de-acum inainte, voi fi si eu, cu siguranta, printre consumatori.

Florin Stiuca

Acasa mai departe