Acasa Mai departe

chat chat cherrie

acest articol este dedicat prietenilor mei de pe chat.twf.ro
si sa ma scuze cei pe care nu i-am pomenit in acest articol

motto:
"asa este jocul,
il joci in doi,
in trei,
in cite citi vrei arza-l-ar focul"
Arghezi (citat din memorie)

COTY 4 U > te iubesc frumoaso
zimbareatza> iubitul meu...de internet
COTY 4 U >numai pe internet?
zimbareatza>of doamne... mi-e dor de tine... ma crezi?

cine-si inchipuie vreodata ca intra intr-un chat numai ca sa scrie un articol, pentru ca, nu-i asa, e om matur trecut prin viata si are el destula experienta, se inseala amarnic. unde esti bey afrikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sa se duca gagicele la tine si la mine sa nu vina:))) ati fost vreodata la carnaval? "buna ziua masca" "ce faci masca" daca nu ati fost intrati intr-un chat.

aici mastile, numite nick-uri sau porecle sau pseudonime (dar asta nu se prea potriveste cu locul), acopera orice. nu vei vedea cum arata personajele, nu vei refuza sa stai de vorba cu cineva pentru ca e mic gras are parul cret si barba. piedone.

aici e suveran cuvintul. cum o simpla insiruire de sunete te face sa-ti iei lumea-n cap? ar intreba scortosii sau neinitiatii. eu i-as intreba pe ei de ce totusi citesc? sau mai degraba cum citesc? pentru mine si pentru multi altii cuvintul nu e citire ci facere. sa fie lumina.

betzivanu e doar un personaj real, bucalat si vesel, cu totul altul decit flolin tale supalat care e un pusti cu belele pe reteaua locala ca sa nu mai vorbesc de Dan Florin, ditamai seful de retea. unii intra cu nick-uri normale, hai sa le spunem nume, pentru ca sunt nume. altii cu nume pe care le pastreaza tot timpul. altii au o variatie destul de mica si veteranii ii cunosc. depinde de starea sufleteasca, de imaginatie, de dorinta de a epata sau a fi un fel de capcana de muste.

gasesti nume de flori (bluerose) de parfumuri (d'AMARIGE, COTY) de bauturi (j.b.jaspen) personaje haioase (gi^ga~, Grogo, dovlecel cu motoras) cintece (nights with white satin, Mr. Blue) locuri celebre (tajmahal) duiosenii (lorelei) animale (pisica, girafa) declaratii (io nu beu) atitudini (Indraznetul) regine (Margot) sau chiar zeite (eada, VENUS...in concediu). mai vreti? iaca gaijin, Madame Blue, usieru ciatului, fuzzy, buimacel, Kenzo, bluegirl, MALLORY, desen, terra, obosit...prea rau, vixen, El Condor, Robbye, Daiana infuriata, 3bi...

cititul listei de nume al preopinentilor deseori face banii. nu lipsesc mitocanii cenusii sau obsesiile sexuale, mult mai putin ascunse cind e vorba doar de personaje asa zis virtuale. nimic totusi nu e virtual.

capcane la tot pasul. intrebarea de baza e citi ani ai. si ce faci? daca spui 42 de multe ori ramii cu ochi-n soare. nici nu se mai obosesc sa spuna bye. unii/unele mai ingaima oarece de politete. dar tot pa ramine. daca spun si parametrii de tip inaltime greutate e vai si-amar:) exista si oameni care vor doar sa discute si atunci de fapt incepe chatul.

ore intregi vorbesti despre tine despre ce faci. incepi sa cunosti. se schimba adrese de e-mail si de situri. se spun vesti de pe acolo pe unde esti (rima involuntara:)). ai unde eventual sa te plingi. sau sa trimiti poezii. ironia, umorul sunt la ele acasa. dar si lacrimile. din aproape in aproape cuvintele devin comune si rizi la ecran si dai din picioare. te strimbi de ris sau te uiti gingas la ecran. sau plingi. asta vad colegii care-si dau coate.

tu ai de scris articolul. motive ieftine pentru ca ai uitat de articol si de fapt te legi. undeva peste mari si tari cineva ride si il/o auzi. il/o vezi. real. virtualul e altceva. eventual pentru adulti uscati. noi aici pe chat ne iubim. atit de intens incit o despartire e la fel sau poate mai dureroasa. pentru ca daca in despartirea reala ai vazut cine ce si cum. ai atins. aici ai taiat sperantele. si cum sa traiesti fara sperante ca intr-o buna zi ai stringe in brate comoara aia care nu mai are somn ca sa-ti vorbeasca? si ce ati zice daca v-asi spune ca pe acest chat au avut loc trei casatorii real?

uneori scrii doar asa ca sa mingii. dramele ascunse si dezvaluite tie, un om de niciunde sunt citeodata ingrozitoare. alteori esti in verva cum nu ai fost niciodata si primesti felicitari LOL.

dar peste toate domneste lobby unde vedetele se pupa se cearta se ironizeaza si o gramada de lume testeaza. daca nu ai simtul umorului nu prea ai ce cauta in lobby. un specialist in lingvistica ar trebui sa fie interesat de ce se intimpla aici. mimarea oralitatii, trebuie sa emiti interjectii sau sa imiti sunete avind la dispozitie doar biete semne. iti trebe moah hori?

agramatii nu au multe sanse sa fie bagati in seama decit daca tocmai lipseste calul de bataie. desigur mai vin unii pusi pe injuraturi. ei fac parte din grupul Ignorii. adica pui mina pe nick si ii dai un ignore si se face aer respirabil. nu se injura chiar folosind cuvintele ca atare (esti dat automat afara) ci cu ajutorul deformarilor.

uneori moderatorul, sa-i zic asa, il da afara pe mitocan. alteori ori nu e atent ori are limita cam larga. dupa capul meu nu numai cei care injura ar trebui dati afara ci si cei care folosesc cuvinte de tip bozgor, jidan etc. o fi ea libera exprimarea dar mai trebuie aparate si alte drepturi. intr-o camera privata se poate orice daca respectivii accepta.

cine se trezeste injurat este invitat sa dea ignore. dar aceste probleme sunt uneori de nedepasit tehnic sau chiar legal. cum poti dovedi ca un individ a intrat pe privatelea si te injura? grea dilema pentru un admin. din cite stiu acest chat este facut in asa fel incit este imposibila monitorizarea camerelor private. chiar daca unii se pling de acest lucru si chiar daca altii se dau mari acest lucru este imposibil.

lobbyul este ca si o mare piata unde oricine vorbeste cu oricine. moahurile zboara. dar si birfele. casatorii de o ora se fac si se desfac. oameni aflati te miri unde (vancouver, medias, frankfurt, volos, suceava, hertzlia, bucuresti, tokio, iasi, atena, bacau, NY, melbourne, brasov, oslo, focsani...si nu e toata harta) se pupa in draci. dragostea are aici carne.

si cum sa nu-l iubesti pe betzi cind te invita la un butoi cu bere si ciocnesti cu ecranul. ceri filakia si primesti pupici. fete frumoase si baieti frumosi de virsta chatului. ce conteaza ce scrie in bolentin? ce conteaza limba folosita (romana, engleza, greaca, sirba, italiana, ebraica, suedeza...)?

e lumea jocurilor de cuvinte si blestemul divin al turnului babel devine o binecuvintare. dar fiti atenti cu chatul. pleci la drum sa scrii un articol. si te trezesti indragostit pina peste urechi. de-abia astept sa vii in chat.

noroc ca nu merge linia. s-au furat cabluri prin bucuresti. doamne iarta-ma ca nu mai chat!

pentru conformitate: tzoy, Insinguratu, Obs., mormonel, COTY

Acasa