acasa mai departe
Baldur's Gate  

 

- Te-a crescut un mag batran si puternic intr-o cetate bine pazita a invatatilor si totul a mers bine pana cand, intr-o zi, intr-o casa in care te jucasesi de atatea ori, ai gasit un necunoscut care a incercat sa te asasineze. Gorion, tutorele tau, te invatase insa cateva tehnici de lupta si i-ai facut fata ucigandu-l insa pe o masa ai gasit o scrisoare in care cineva ii promitea necunoscutului o recompensa uriasa de si-ar fi dus la indeplinire planul.

Plin de nedumerire te duci tunci la Gorion sa-i ceri sfatul insa, spre uimirea ta si mai mare, acesta iti spune ca nu mai esti in siguranta in cetate si ca in seara aceleiasi zile veti pleca amandoi spre Beregost, un oras din apropiere unde veti gasi prieteni. E ciudat, iti spui fiindca Beregost nu e decat un targ imbogatit de minele de fier din apropiere in timp ce orasul in care ai crescut tu e o fortareata bine aparata, insa mai multe nu ai sa afli de la batranul incapatanat care se multumeste doar sa-ti descrie pe cei doi prieteni ce urmeaza a fi intalniti pentru cazul in care ai ramane singur.

Dupa cateva peregrinari finale prin cetatea invatatilor va incepeti drumul insa nu reusiti sa ajungeti la Beregost inainte de caderea noptii astfel ca, in loc deschis va intaliniti cu un grup de uriasi care ii cer batranului sa-si predea insotiorul. Gorion moare dupa ce face victime multe printre atacatori si strigandu-ti sa fugi.

Inspaimantat, ud pana la piele de ploaia ce se starnise in noaptea sinistra de dinainte, singur, asa te gaseste o prietena din copilarie, aproape copil si ea, dar foarte talentata in tainekle ascunzisurilor, ale desfacerii tacute de lacate complicate si in dezamorsarea celor mai iscusite curse. Asa cum va urmase pe ascuns, asa te poate si insoti fatis de-acum inainte de o sa vrei. Pe drum vei mai gasi doi borfasi care vor sa ti se alature, o vrajitoare necromant si un arcas. In cetetea invatatilor, fara Gorion nu mai ai ce cauta.

La Beregost iti vei gasi prietenii si poate vei descifra ceva in plus din soarta ta, dar poate vei intalni si alti asasini. Dar pana acolo drumul e lung si plin de pericole. Oricum, mai inainte inca de a afla ceva despre soarta ta, primul intalnit in Beregost iti va putea spune de plaga ce bantuie tinutul: tot fierul extras cateodata cu pretul vietii din mine este blestemat, de indata ce il torni in lame si topoare, in sabii si cutite, putrezeste destramandu-se in mana omului. Exista vreo legatura intre destinul tau ciudat si boala fierului? Intre minele indepartate de la Nashkel de care acum auzi, banditii care fac soarta caravanelor de marfuri atat de nesigura incat pana si unui tanar ca tine i se ofera un post de garda si indepartata cetate a lui Baldur? Nu stii si inca mult mai ai de facut pana sa afli.

Pana atunci multe drumuri mai ai de strabatut si multe lighioane inca-ti vor mai atine calea.

(va urma)

 
acasa mai%20departe