acasa

mai departe

Zodiac

 

- Oamenii iti dau atentie. "Unde ai fost?" si raspunzi "Aici, dar nu m-ati observat"
- Don Pedrito!
- "nebanuite inceputuri te incearca"
- Don Pedriiiito!
- Vorbeste-i unui necunoscut astazi
- Don Pedrito!
- Maine ar trebui sa intalnesc o fata frumoasa.
- O fata frumoasa? Don Pedrito, ai devenit don Juan si nu stiu eu?
- O fata frumoasa sau o intalnire de afaceri...
- De cand ai tu afaceri?
- De cand te bagi tu in treburile mele?
- Maine e ziua mea si incerc sa vad si eu o zodie ca la carte...
- Don Pedrito, tu esti nascut? Vreau sa zic, intr-o zodie, ca toti oamenii?
- Dar tu ce credeai? Intr-o zodie sunt nascute si animalele, nu? Se uita la mine cu siretenie. Sunt Sagetator, ce credeai?
- Si dupa cel chinezesc, ma pomenesc interesandu-ma de parca n-as sti ca nu-l pot prinde; desigur ca as vrea sa stiu cand s-a nascut o astfel de fiinta.
- La inceputul zodiei, rade el.
- Adica in noiembrie?
- Nu, aidca atunci cand a inceput zodia, se amuza din nou pe seama mea.
- Lumii ii place sa-si auda destinul si eu sunt in lume. Cateodata chiar mai mult decat ti-ar placea tie s-o crezi. Lumii ii place sa creada ca eu sau tu facem asta sau cealalta fiindca suntem Sagetatori sau Scorpioni, dupa cum ii place sa creada ca ghicitoarea a stiut ca dimineata vei fi trezit cu un telefon sau ca un Sagetator si un Geaman vor divorta intotdeauna. Ne place sa ni se spuna ca "cineva de-alaturi se simte norocos, iar tu ai putea fi cauza" sau ca ai sa ai o adevarata "intuitie in a vedea tendintele viitorului" pe ziua de astazi, ca "la noapte vei straluci" , ori ca e "o zi buna pentru calatorii si iubire" sau sa primeasca sfatul de a-si "pune sufletul in tot ce face". Sunt sute astfel de locuri si nu degeaba sunt: descoperim timpul si il inchidem in cuvinte, de unde-l scoatem din nou ca sa-l ingropam doar si mai adanc. Un joc frumos si iubitor de metafore. Ce zodie ziceai ca esti?

 

acasa

mai departe