acasa mai departe
Intoarcerea lui Montezuma  

Ti-amintesti de razbunarea lui Montezuma? A, da, ca tu abia puneai mana pe calculator pe vremea aia. Da nu-ti fa griji, pe discul cu Montezuma se intoarce ti se da gratis si versiunea de atunci.

Sa fi vazut ce joc elegant era... Insa acum pot jura cu mana pe buric ca jocul asta, si e la jumate de pret fata de ce se vinde in mod normal, poate sta linistit langa Quake II si chiar cu Unreal atat ca efecte 3D cat si ca sunte, care chiar ca face toti banii. Poti vedea texturi detaliate, transparenta apei, poti sari de pe trambuline, sa te cateri pe franghii, sa cazi pe stanci si sa ai in timpul asta muzica speciala nu numai pentru fiecare dintre cele noua niveluri, dar chiar si pentru fiecare camera in care intri.

Ce vechitura? Nu stii ce vorbesti. Incearca la http://www.wizworks.com/monter.htm de te tine legatura si da jos demo-ul (vezi ca are totusi 21 de MB) si convinge-te singur de ce-ti insir io aici.

A, are si poveste: esti Max Montezuma, descendent al regelui aztec legendar si esti in cautare de comori pe terenurile de vanatoare ale stramosului tau. Au avut insa grija stramosii astia sa puna capcane peste tot, plus ca locul e intesat de creaturi misterioase si nu prea prietenoase si peste tot sunt obstacole care in general au grija sa nu treci de ele cu viata.

Sunt destule si scenele comice desi jocul nu se prea omoara sa pastreze firul povestii, insa nu asta-i scopul lui, nu? Mai important e ca totul e o permanenta surpriza si te pune a incercare.

Ne, ne, ne, n-ai pusca. Nu exista arme de foc. Trebuie sa te bati cu pripriile puteri cu maimute, sobolani, jaguari, monstri, razboinici azteci si vrajitori. Insa scopul nu e forta bruta, ci cum reusesti sa te strecori printre toti astia si sa rezolvi caciula de puzzles pe care ti-o pune sub nas. La asta se adauga dexteritatea: daca n-o ai, fratioare, lasa-te de meserie, mai ales ca jocul e destul de prost controlat de mouse, iar reglajul vitezei cursorului nu te ajuta cine stie ce.

Pe langa asta ai o bara de energie care, daca-i goala, adio puncte rezultate din bataie. Pur si simplu nu poti sa te bati doar ca vrei tu si mai vezi ca poti ataca doar cand te uiti inainte. Fii deasemenea atent ca - sigur - poti sa inoti, dar la fel de bine te poti si ineca.

Daca-ti era dor de unul din vechile jocuri de fuga si sarituri care-ti faceau praf tastatura pe vremuri Montezuma e de tine... si de mine.

 
acasa mai departe