acasa mai departe

Caldura mare

Azi ma simt rau dar nu ma
simt prea rau. Nu ma simt rau de fel.
E o zi desavirsita, calda
pentru iarna, rece pentru toamna.

Frank O'Hara - Digresiune la Numarul 1, 1948

Daca vine vara vine vacanta. Asa s-ar parea pentru unii. Nu si pentru impatimitii internetului, mai ales ca se dadu drumul la ceea ce vom numi de acum inainte e-comertul la propriu si nu la figurat. Daca pina acum pe ici pe colo se ivea cite o firava incercare, daca unii mai curajosi isi faceau situri imense cu magazine de rasfoit, daca Oracle si mai apoi Microsoft anuntau revolutii care mai de care mai festive, acum gata, magazinele pe ecranul dumneavoastra si-au intrat in piine.

De fapt ce inseamna un magazin pe Internet? Pesimistii vor spune ca nu e totuna sa pipai stofa cu a o vedea etalata pe ecran ca un background prapadit. Altii vor specula nesiguranta datelor cartilor de credit transmise pe sirme, nu de alta dar detinem un binemeritat loc unu mondial la fraudele de acest gen. Cei mai mult vor spune doar Romtelecom si vor inchide aici discutia.

Dar, oameni buni, hai sa ne gindim ca sintem intr-o lume ceva mai buna, nu de alta dar tot batuti si cu banii luati ne stim de multisor. Hai sa ne gindim la ce ne foloseste aceasta minunata transferare a rafturilor pe ecranul calculatorului.

Mai intii comoditate. Sa explic? Inutil. Apoi informatie. Ca sa faci "piata" cum se spune, trebuie sa alergi sa-ti sara ochii din cap si sa notezi si sa te intorci eventual. Asa, nimic mai simplu: navighezi si cauti si gasesti ce e mai ieftin bun si frumos. Simplu nu? Evident multimea e-magazinelor si e-cumparatorilor e in crestere geometrica si bunul nostru Internet se sufoca. Dar las ca vine Internet 2 cu o sosea mai lata si atunci sa vezi huzureala.

Apropo de Internet 2. Am o intrebare pe caldura asta coplesitoare. Ce credeti ca este mai important pentru Internet la ora actuala, pentru a deveni intr-adevar un mediu in care sa ne simtim mai bine? Raspunsul meu data viitoare. Raspunsurile dumneavoastra le astept:)))

Dan Iancu

acasamai departe