acasa mai departe
Alpha Centauri?  

 

Totul incepe cu ajungerea navei cosmice din Civilizatii2 la Alpha Centauri. In timpul zborului pe nava se creaza sapte factiuni, fiecare adrerand la o doctrina care influenteaza puternic jocul (de exemplu: avantaj in lupta, cercetare mai eficienta, rascoale mai rare)

Multe din cele pe care le stiam despre joc s-au schimbat sau s-au diversificat:

vinturile bat de la W la E, ca urmare coasta de W a unui munte e fertila, cea de E este desertica.

o mare varietate de imbunatatiri aduse terenului - ocazie superba mai ales pentru jucatorul de tip constructiv; in plus, in acelasi patrat de teren se pot afla simultan mai multe imbunatatiri (de exemplu: condensator si ferma) unele au efect pe o raza mai mare de actiune (de exemplu condensatorul mareste fertilitatea pe 2 patratele in jur)

Foarte interesante sunt si formele de viata indigene, care stinjenesc la inceput (fungus, mind worms) dar in timp se pot transforma in valori pe masura ce se cerceteaza tehnicile de mediu

Sistemul de calcul al poluarii s-a imbunatatit, inca de la inceput e ceva de care trebuie tinut seama, altfel planeta raspunde ostil prin distrugerea adaptarilor aduse sau atacuri de mind worms

Teraformarea afecteaza terenul foarte puternic: de pilda se pot ridica munti pentru a imbunatati precipitatiile unei anume zone, se poate sapa pina la pinza freatica si obtine riuri, se poate sapa o mina speciala pina la mantaua de magma si rasplata e grasa in resurse Unitatile se pot proiecta de catre jucator.O varietate imensa fata de Civilizatii 2.

Se pot alege: sasiul (unitati de apa, aeriene, pedestre, pe roti), armamentul, armura, sistemul de propulsie, alte caracteristici speciale Tot timpul, aceste caractere se imbogatesc, grafic sint redate foarte frumos

Tehnologiile sint mai greu de retinut, dat fiind ca nu au fost inca inventate (cu roata era foarte clar ce vrea sa zica). De fapt insa dupa un joc sau doua deja e destul de clar care e ordinea de construire pentru a atinge un anume tel.

Minunile sunt deasemenea mult mai bogate. E aproape cu neputinta sa le faci pe toate, alegerea e grea si face parte integranta din strategie. Au avut grija sa nu mai fie tehnologii care sa confere brusc celui ce descopera un avantaj major (ex: cai ferate)

Cam asta este, Marinescule. Morala? Nu-ti dau discul multa vreme de-acu inainte. :))

 

 
acasa mai departe