acasa

mai departe

Iepuri, zane si copii

 

Astaseara ma grabesc, don Pedrito, am de facut o vizita si nu pot ajunge prea tarziu: au copil mic.

- Cat de mic? se intereseaza el luand mutra aia de indiferent politicos interesat care-l imbraca de cele mai multe ori cand ascunde ceva in maneca.

- Foarte mic, don pedrito, incerc sa i-o scurtez, abia invata acum sa citeasca si asta numai fiindca vor parintii, altfel are vreo patru-cinci ani.

- Si au calculator?

- don Pedrito, n-ai vrea mai bine sa spui ce ai in minte decat sa o iei asa, pe ocolite? Ce legatura e intre un copil de patru- cinci ani si un calculator? Doar nuvrei sa i-l dea pe mana?

- Au si Internet? rade el imperturbabil.

- Au! iar eu trebuie sa plec in jumatate de ora si sunt inca in papuci, mormai infuriat ca face totdeauna lucrurile cum vrea el.

- Pai, atunci, ai putea sa le duci un cadou... Niciodata nu-i prea devreme sa vezi desene animate, de pilda, sau sa stai de vorba cu personajele lor, sau chiar sa ai o pagina a ta. Plus ca, daca zici ca citeste n-ar fi rau sa inceapa sa citeasca si in engleza, nu? Cu cat mai devreme, cu atat mai bine, as zice eu...

- Bine, dar pentru copii atat de mici...

- Sunt locuri foarte frumoase. Locuri de joaca, cum ar fi cel al lui Allison sau al Alexandrei (sunt mamici, stii) si chiar locuri pline de zane. Poti sa te plimbi prin padurea fermecata, ca sa nu mai vorbin de inelele pe care poti merge pornind din padure.

- Bine, don Pedrito, dar cum sa mearga cineva atat de mititel?

- Sa-l duca parintii. O sa se bucure. Sa nu-mi spui ca nu-i plac ursuletii -plescaie de placere, in mod clar lui ii plac ursuletii - or, ala mic il poate intalni in felul asta pe ursul Pooh. Nu mai vorbesc de Disney de care stie toata lumea, dar de Iepurele Peter ce parere ai? Ce poate fi mai delicat decat lumea iepurilor si a soarecilor de camp? Dealtfel la iepure gasesti si jocuri foaaaarte simpatice, numai legatura buna sa prinzi. Iti place dr. Seuss? Sau ai crescut prea mare pentru el?

 

 

acasa

mai departe