Acasa mai departe

Internet Fiesta

motto: - Domnule Florian Pitis, la ce
poate folosi Internetul unui mare actor?
- La tot.
(indicatie de regie: "tot" se pronunta normal)

Internet Fiesta Mai rar o astfel de initiativa pe meleagurile noastre. Societatea Romana de Radioteleviziune, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (si ma barfeste lumea ca am ce am cu el:) ) si Western I.Q. SRL au pus mina de la mina ca sa organizeze la sala radio din Bucuresti o sarbatoare a Internetului la noi in tara. Trei zile in care cine vroia din Bucuresti putea sa vina sa se uite pe Internet fiind conectati la ora Europei. Manifestarea a fost o conexiune a Romaniei la un eveniment al retelei europene, cu atat mai importanta cu cat nu a fost o simpla actiune propagandistica menita de a forta intrarea in UE, NATO, CIA, KGB, sau mai stiu eu ce.

Academician PhD. Eng. Florin Filip (ICI) , Ec. Adrian Toia (Western I.Q.) , Delia Chiricescu (ICI) , Carmen Seuleanu (European Center for Studies on Ethnic Issues and Social Communication Radio Freelance) , Ana-Maria Borozan (ICI) , Paula Zaporojescu (ICI) sunt numele numai cattorva din cei care s-au ocupat de acest eveniment. Imi cer scuze ca nu-i pomenesc pe toti dar pentru cei interesati ca sa vada programul macar daca nu au fost acolo pot sa viziteze pagina de web .

Deci nu voi vorbi de programul extrem de interesant. Mult mai importanta mi s-a parut dorinta organizatorilor de a misca lucrurile intr-o tara unde initiativele de acest gen par de domeniul fanteziei. Vreau sa subliniez generozitatea actului in sine. Sunt patetic? Da. Si ce daca?

In momentul in care posibilitatile noastre de acces la lume sunt inca ingradite de conceptii demne de o alta clasare istorica, in momentul in care declaratiile politicienilor tin doar de acapararea voturilor si nu au nici pe departe urmari, in momentul in care cursul dolarului e mai important decit orice plan de viitor minimal, imi pot permite sa fiu entuziast de cele cateva calculatoare puse la dispozitia cui vrea sa se balaceasca in Internet. Se putea gasi aici orice, subiecte pentru oameni de afaceri, copii, amatori de arta, incepatori in ale web-ului etc. Cei care au prezentat au venit fara sa intrebe de onorariu, de cine mai vine, din intelegerea faptului ca ceea ce s-a intamplat acolo era necesar si mai este.

Nu numai ca organizarea unor astfel de evenimente este o ocazie de a te prezenta, ci, in primul rand, un posibil pai de care sa ne agatam. "Stiti ce insemna in anii 80 sa putem primi o mica fotografie cu Bob Dylan? Acum el are zile cand e pe chat si pot vorbi cu el. Va dati seama?". Tot Florian Pitis, dintr-un interviu la care entuziasmul cuvintelor era mai important decit exactitatea citatului de mai sus.

Acasa mai departe