acasa

mai departe

Oaia

 

Pe sub halatul meu de duminica o galma isi facu loc grabita si inainte sa pot face ceva nasul turtit cu narile tremurand de nervi se intinse violent inainte.

- Ce-i asta? facu don Pedrito disparand aproape complet dupa un banner.

- Oaia mea, don Pedrito, ma umfla pe mine rasul inainte sa ma gandesc la spaima bietului pitic.

- Oaie, ce oaie, eu vad ca e caine, mormai el tragandu-se si mai in spate. Intr-adevar era alba, mica si foarte latzoasa, un caine foarte tandru si gata sa ma apere de oricine ar fi fost.

- Nu face rau nimanui, ma caii eu, e doar curios si vazandu-ma ca vorbesc in directia asta... Don Pedrito isi scoase nasul de dupa banner incetisor iar Oaia lata scurt si spart cum face cand vrea sa spuna: mi-e atat de frica de tine c-as vrea mai degraba sa nu te musc, dar don Pedrito disparu cu iuteala fulgerului si se auzi mormaind o vreme.. o vreme in timp ce browserul meu incepu sa incarce cu furie o pagina noua.

- Unde ma duci?

- La alti iubitori de oi, paru ca spune piticul ajuns deja dincolo de background. Oaia schelalai nemultumita si-mi sari din brate luand-o spre dormitor. Era felul ei clasic de a-si manifesta nemultumirea. De obicei stateam pe Internet la ore la care Oaia demult viseaza sub plapuma mea.

- Macar sa vezi cum isi numeste lumea civilizata animalele mai mormai el dar deja imi dadeam seama ca se potolise si incepuse sa-si rada de propria spaima.

- Poti sa stai de vorba despre el si despre orice alte animale, stiai? Mai afli noutati, sau cum si-i cresc altii sau de ce sa te feresti. Exista chiar si inelul paginilor de web ale animalelor iubite. Iar cainii au inelul lor special. Poti sa vezi cainii care au ajuns celebri. Sau le poti comanda jucarii si mancare online.

Insa poate cel mai util pentru unul ca tine, care traieste relativ departe de orice spitale veterinare civilizate e sa incerci sa devii tu insuti un bun doctor al animalului tau. Poti citi articolele doctorului Roen despre caini si pisici sau ale altora la fel de pregatiti, cum e clinica veterinara virtuala a doctorului Jin. Exista chiar SMLDOG-L (Smalldog Listserv), lasand la o parte alte chat-uri mai marunte pe care eventual le poti gasi in lista de la dog-faqs. Si evident poti relationa si cu stramosul latratorului tau.

SI poate cel mai important e sa intelegi ceva din comportamentul.. aaaa, Oii. AI si unde sa discuti despre asta, desi de aplicat poate e mai bine sa aplici mai intai pe un animal care sa nu sufere.

- Oricum, se mai indeparta nitel piticul, auzind bataia cozii pe sub masa, se poate sa-ti placa si alte animale, care musca mai putin: pasarile si pisicile nu te intereseaza?

 

 

acasa

mai departe