Acasa mai departe
Ati observat pa situl nostru un protest. Se referea la doua hotariri de guvern pe care le consideram nu numai neprincipiale dar si daunatoare societatii romanesti. Pentru ca aparem cam rar nu voi mai comenta toata povestea ci doar voi transmite un mesaj de pe tic-lobby despre un oarecare final relatarea apartine bunului meu prieten Constantin Teodorescu (www.flex.ro).

Ieri am participat la prima intilnire de lucru stabilita de ANIS cu ICI cu mediere ANCI. La final am propus ca sa fac informarea pe TIC-Lobby dupa terminarea sedintei de mersul discutiilor. Grupul a hotarit insa ca acest lucru sa se faca dupa terminarea dialogului, asa ca ma supun majoritatii. D-nul Daniel Gruia va interveni Luni pe lista pentru a da lamuriri suplimentare in aceasta privinta.

Totusi, voi posta pe lista citeva impresii personale rezultate in urma discutiilor, fara sa ma fac vinovat de "divulgarea" de informatii. Un lucru imbucurator este acela ca inclusiv partea "adversa" ca sa zic asa, a recunoscut contributia listei TIC-Lobby la dezbaterea problemelor legate de informatica romaneasca.

Dl. Marinescu este impotriva exprimarilor mai dure de pe lista, a tonurilor zeflemitoare sau defaimatoare. Apreciaza insa moderarea tonului din ultima vreme, din momentul in care dl. Florin Filip a intervenit in discutie din partea ICI. Am zis-o si ieri, o sustin si astazi : in momentul in care vorbesti ca la pereti si simti ca nu te aude nimeni mai scapi si cite o injuratura cu naduf. In momentul in care apare un interlocutor care chiar daca nu iti impartaseste opiniile gaseste insa de cuviinta sa incerce sa te lamureasca in mod civilizat fara sa te ignore, problema se schimba radical. De aceea, pe viitor, lucrurile s-ar putea sa mearga mult mai bine daca pe lista TIC-Lobby s-ar abona si alte personalitati din lumea informaticii, chiar daca lucreaza la firme concurente pe piata.

O alta problema este aceea ca unele persoane participa pasiv pe aceasta lista. Dl. Corcotoi a declarat ca, desi se numara printre "fondatorii" listei, desi a fost "schingiuit","santajat" (glumesc si eu , desigur) sa iasa de pe lista, n-a dorit in ruptu' capului. Insa nu poate interveni pe lista pentru ca din cauza pozitiei sale in ANCI, e mai dificil sa-si exprime parerile personale. Nasol. Riscurile fonctiei. Nu ma refer insa exclusiv la dl. Corcotoi. Mai sint si alte persoane pe lista care ocupa pozitii importante in firme babane care insa nu si-au exprimat niciodata o opinie pe lista. Probabil ca au considerat ca nu foloseste la nimic.

Eu gasesc ca experienta "TIC-Lobby -> HG 936" este extrem de interesanta , iacata ca nu este chiar o "frectie la un picior de lemn" cum ar putea crede unii, se anunta lucruri noi de discutat, asa ca poate domniile lor vor deveni si participanti activi pe lista. Zic se anunta lucruri noi pentru ca in finalul discutiei de ieri, referitor la apropiata intrare in discutia parlamentului a codului informatiei, am solicitat ca sa gasim o modalitate legala in a putea dezbate respectiva propunere inainte de votarea ei finala. Am discutat si modalitatile legale in care propunerile, sugestiile, criticile de pe lista sa poata folosi cuiva.

Dl. Florin Talpes din partea ANIS a solicitat cit de curind o copie a legii in forma in care a fost acum depusa pentru a o putea pune urgent in dezbaterea ANIS si TIC-Lobby. Chestia care acum se afla pe undeva pe web (a fost un mesaj in acest sens) e obsolete. Cica s-au operat modificari serioase. Si unele voci din amvon afirma ca unele prevederi de acolo ascund niste sopirle cit un crocodil. Asa ca ... stay close. Vorba cuiva, sa lasam bannerele la locul lor ca in mod sigur o sa se mai gaseasca ceva de contestat. Schimbam numai textul :-)

Toate bune,

Teo

Acasa mai departe