acasa

mai departe

Muzica Web-ului (continuare)

Dar nu numai iubitorii de zgomote (Metal Links and Metal Edge) pot fi facuti fericiti, incepe el pe neasteptate pe cand imi luam mail-ul, de Orchestra Net ai auzit? Fac semn ca nu dandu-mi seama ca nu are nevoie de mine in insiruire: de fapt el isi aminteste pe rand pe unde-a haladuit, dar de Classical Net , sau de Classical Insights, ba, chiar, de ai un pusti razvratit, ii poti spune Classical is Cool, man. Se stramba nitel, dar nu apuc sa-l prind din urma, se zmuceste agitat de turul pantalonilor peste marginea browser-ului si se aprope sa-mi mai sopteasca: ii poti face o vizita lui Bernstein in studio daca vrei sau sa afli de toate despre Montserrat Caballe ,Enrico Caruso , Van Cliburn, ori Sir Colin Davis si te poti regala in festivaluri: The Festival Institute at the Round Top , In the Footsteps of the Magnificat , sau Northalnds Festival .

Dar ce-ti spun eu sunt farâme fiindca locurile cu cei obsedati de muzica simfonica, opera, baroc sunt nenumarate. Stiu pe cineva care numai cu bookmark-uri de muzica baroc a umplut 5 MB... Rade incetisor in timp ce eu ma holbez incercand sa-mi iamginez ce numar de fisiere lnk ar intra in cei cinci mega.

O idee iti faci foarte bine, continua el, daca te uiti prin cele reviste celebre cum ar fi Gramophone, dictionarul Grove sau Edition Peters, hei, voi care-ati avut bunici cantand la piane, va amintiti ce scria in susul paginilor lor cu note?

SI poti si trancani cu altii carora le place muzica, de exemplu la Soundz.com, Music Room, si mai ales Liszt.com, unde le poti gasi pe toate. Pentru cei de-i tine punga sa comande online (dealtfel in general mai ieftin decat la magazine, dar, deh, de pe la voi este mai greu) vezi CDNow, Music Boulevard si Amazon.com cel putin.

Mai vrei? Sa ma gandesc, muzica pentru ingineri, poate? Rade cu pofta. Incearca si friptura de pterodactil , poti incerca sa asisti la un concert de pian interactiv pe web , sa faci o vizita la Moscova Music Herald(dar trebuie sa te descurci in limba locului) , sa treci pe la il concertatore, sau pur si simplu, muzica pentru c-o iubim.

 

acasa mai departe