inapoi acasa mai departe

Don Pedrito : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Sunetul Web-ului


Si nici macar nu tii ce vrei sa le spui? Ma intreaba de parca ai stii daca ei vor locuri cu grupe de artisti, cantareti, site-uri ale fan-ilor, cluburi de muzica,site-uri de radio, organizatii cu specific de muzica, cluburi de iubitori ai muzicii, si mai cate inca.

Don Pedrito iar se uita la mine cu mila. "E o harababura-n capul tau" pare sa-mi zica. Si eu ce sa fac?
Si eu iubesc muzica si am fost printr-un loc, doua in cautare de tot felul de lucruri. Ba, m-am uitat dupa midi-uri, ba dupa cate un cantaret care-mi placea...Dar nu pot trai numai _in_ Web.

Chiar ma pregatesc sa-l intreb cu obraznicie el ce mananca, fiindca pentru asta cel putin eu stiu ca trebuie sa ies si sa mai si muncesc cate ceva, cand pititcul imi strapunge parca ochelarii cu privirea oprindu-ma.

- Asta cere timp, imi zice pe un ton mai putin zeflemitor. Stam putin si ne gandim.
- Stam, don Pedritto, nu ma stapanesc eu cuprins de panica, dar nu avem decat o noapte...
- Intai invata-i sa caute singuri. Le-ai povestit vreodata despre motoarele de cautare?

Dau din umeri deznadajduit. Daca nu stiu ce sa mai citeasca din cate le indrug eu. "Iar te repezi, ma dojeneste, sa zicem ca majoritatea stiu, dar celor care nu stiu ai putea macar sa le spui sa mearga la Effective Use of Search Engines, atunci ti-ai lua o parte din responsabilitate.
Ori macar sa le pomenesti in treacat ca sunt sectiuni numai de muzica la Lycos, Webcrawler, Yahoo, LookSmart si InfoSeek, de-o pilda.

Pe urma sunt motoare de cautare si baze de date specializate (casc ochii mari, eu am mers intotdeauna
direct la ceea ce ma interesa). Nu stiai? zambeste, dar fara ironie, cu un fel de duiosie. Si mie-mi place muzica, de ce te arunci asa? Iar motoarele de cautare speciale pentru muzica pot sa-ti faca placere
chiar daca nu cauti ceva in special, ori poate cauti vreun cadou pentru cate cineva, ori pur si simplu
ca sa afli ce ti-ai mai dori candva, chiar daca acum nu poti sa cumperi:unfURLed, MusicSearch and SonicNet. Ultimul chiar foarte frumos facut; mi-as dori cat mai multe locuri pe-aici desenate cu
atata dragoste.

.

inapoi acasa mai departe