inapoi

acasa

mai departe

Sunteti "gata de iubire'?

Keith Marlowe, Reg. MFT

 

banermedii.gif (2126 bytes)

Cetatenii americani cheltuiesc anual milioane, daca nu chiar miliarde de dolari pentru a-si asigura satisfactia si împlinirea în viata intima. Totusi, cei mai multi esueaza în aceasta privinta, pentru ca uita primul si cel mai important pas. Ei nu-si definesc propria "disponibilitate pentru dragoste".

Fie ca acum esti singur si ai vrea sa nu mai fii, fie ca esti implicat într-o relatie care nu este exact ca în visurile tale, am o strategie pe timp limitat ce va functiona si te va pregati pentru împlinirea intima dupa care tânjesti. Lectiile mele se bazeaza pe experienta pe care am acumulat-o în domeniul vietii intime. Totodata, ele reflecta peste 25 de ani de munca în terapia multor suflete curajoase. Mi-a facut o reala placere sa lucrez cu cupluri normale sau homosexuale care mi-au încredintat dificultatile lor si cu care am împartasit bucuria îmbunatatirii substantiale a relatiei dintre parteneri. Strategia despre care este vorba a început sa se contureze pe când lucram ca terapeut al cuplurilor a caror relatie suferise în urma aventurii unuia dintre cei doi cu o a treia persoana. Literal, pacientii mei m-au învatat de ce este nevoie pentru a avea o relatie într-adevar intima si iubitoare.

Am pus la dispozitia celor interesati, gratuit, un site web care detaliaza etapele depasirii traumei provocate de aventura partenerului / partenerei. In ultimii 4 ani, site-ul "After the Affair" (Dupa aventura) a fost accesat de peste 200 000 de oameni. Drumul catre vindecare al celor afectati de tradarea partenerului / partenerei este descris prin afisarea detaliata a sedintelor de conversatie. Lectiile învatate de la aceste suflete curajoase care au înfruntat scepticismul familiei si pe cel al prietenilor pentru a ramâne împreuna se aplica tuturor cuplurilor. Oricum, însanatosirea dupa o astfel de experienta este abia primul pas.

Pentru a transforma relatia într-una minunata sau pentru a crea ocazia de a începe o relatie careia i se poate aplica acest atribut este nevoie de un efort concertat si de aplicarea strategiilor prezentate în cele ce urmeaza. Sunteti gata de iubire? Adesea se spune ca, pentru a începe o calatorie, trebuie sa faci primul pas. Afirmatia nu este mai putin adevarata pentru calatoria romantica. Sunteti dornici sa faceti primul pas? Succesul strategiei impune un raspuns bine gândit si onest la aceasta întrebare. Fiecare dintre cele patru strategii necesita din partea dumneavoastra vointa de a începe.

Daca astepatati sa apara "din întâmplare" o relatie în viata dumneavoastra, strategiile pur si simplu nu vor avea efect. Daca doriti sa creati o relatie, cititi mai departe. Sunteti dispusi sa va asumati responsabilitatea pentru existenta dumneavoastra? O întrebare aparent simpla! Totusi, atunci când ne confruntam în viata cu situatii care nu împlinesc asteptarile noastre, suntem tentati sa dam vina pe cineva sau pe ceva. In special în relatiile noastre intime, aruncarea vinei pe celalalt nu e de natura sa rezolve problemele, sa duca la actiuni hotarâte si la consolidarea relatiei. Invinovatirea ne îndeparteaza totdeauna partenerul. Suntem fiecare responsabili pentru gândurile, sentimentele si comportarea noastra. Invatând sa ne asumam acest lucru, facem un pas necesar pentru sporirea intimitatii cu cel / cea iubita.

 

inapoi

acasa

mai departe