inapoi acasa mai departe

Don Pedrito : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Codul

- Dar nu uita maimuta, imi face el cu ochiul de dupa o poza ale carei margini se rasucesc ca niste alge schimbandu-si imaginea.Go to webmonkey Aduce cu motanul de Cheshire cand imi ranjeste asa, dintre valurile colorate. Maimuta asta e plina de cadouri pentru cei interesati sa scrie cod pentru web. Afli de HTML, si de cel dinamic, te "tutorializeaza" ei pe-acolo de n-ai aer.

Desi, nu pot sa zic - se scarpina pe nas - nici pagina iubitorilor de Java nu e de aruncat.Si daca vrei sa vezi un creator elegant de applet-uri, ai nitica rabdare sa ajungi... unde credeai? in Italia. O sa ai surprize.

- Mai sunt si unii dintre noi de se supara cand aud vorba proasta de "mouseover", don Pedrito, ce ni le arunci pe toate asa, cu caru'?

- Tu ma faci sa te trimit la masina de facut "mouseoveri", baiatule, nu te lacomi si nu generaliza. Azi e cu neputinta sa nu se miste, sa nu auzi, sa nu aiba adancime. Tu maine, poimaine ai sa imi ceri un gopher. Si rade tinandu-se de burta. In mod clar e bine dispus in seara asta.

- Mai sunt si alte locuri pentru incepatori, nu te alarma. Sa faci niste radiobutoane poate sa ti se explice de exemplu pas cu pas.Sau cum sa faci imagini sa se estompeze. Gasesti si cursuri si inca tinute de maestri.

Sunt liste intregi de locuri cu resurse pentru cgi, VB, Java, si coduri gata scrise. Vezi numai bunatatile Java, dar iti recomand cu discretie si Java pentru femei.Si iar rade de se prapadeste. Ce a fac eu cu don Pedrito in seara asta? A luat-o razna.

- Nu sta, du-te si le priveste, invata si tu ceva, macar cu atat sa ramai, topaie el printre ferestre: bucuria de-a scrie Java. Desi, eu unul, de-ar fi sa-nvat din nou m-as duce la nebunii de la Sybase, au un tutorial meserias si se mai da si pe gratis.

"De ce-ti place atat, don Pedrito, tu esti tot un program?" Imi vine sa intreb, dar mi-e atat de frica, atat de frica sa nu se termine noaptea incat il astept sa danseze pe langa fotografii tremurate si butoane cantarete, pe langa manivele care inlocuiesc barele de meniuri si albume de poze suprapuse fara sa vreau cu adevarat sa stiu vreodata.

inapoi acasa mai departe