inapoi

acasa

mai departe

Coloana Infinetului : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ce este nou pe web-ul romanesc?Una dintre sarcinile unui webmaster este de a tine paginile web mereu actualizate, avand grija ca vizitatorii sa primeasca intotdeauna informatii mereu proaspete. Deoarece nu conteaza numai numarul vizitatorilor, ci si numarul celor care se reintorc. Si webul este un mediu care se schimba foarte rapid. Pe de o parte apar mereu pagini si site-uri noi, se lanseaza un nou produs sau serviciu, se anunta un eveniment, iar pe de alta parte apar in permanenta noi instrumente de prezentare pe web, care ofera noi posibilitati pentru promovarea unei firme, sau chiar si doar pentru a face cunoscuta o idee.

Sunt multe posibilitati pentru a gasi informatiile dorite pe Internet. Unii folosesc motoarele de cautare, alti sar de pe o pagina pe alta cu ajutorul legaturilor aflate pe acestea. Cataloage online, colectii de linkuri, topul celor mai vizitate (sau celor mai votate) pagini incearca sa-l indrume pe internaut in plimbarile sale pe net. Poate unul dintre primele lucruri pe care il facem cand revizitam un site este sa ne uitam la data actualizarii si sa facem un clic pe rubrica "news", cautand curios noutatea, asteptand poate ceva iesit din comun, ceva interesant, o posibilitate sau pur si simplu in sfarsit vestea cea buna.

Paginile "Ce este nou pe webul romanesc?" au aparut pe 1 septembrie 1998, incercand sa ofere informatii privind ultimele noutati, cele mai recente evenimente si cele mai noi pagini aparute in spatiul romanesc al Internetului.

La inceput am anuntat webmasteri site-urilor romanesti printr-un email trimis ca o prima luare de contact. Foarte multi au inteles corect intentia noastra si au trimis noutatile lor, un site redesenat, pagina unui client publicata pe server, aparitia unui nou numar de revista electronica, informatii despre admiterea in invatamantul superior, anuntarea unei expozitii si chiar lansarea primului sexshop romanesc online. Din pacate alti ne-au trimis ca noutate pur si simplu site-ul lor, fara ca aceasta sa prezinta o noutate. Speram ca nu s-au suparat, daca nu am publicat despre ei, o vom face indata ce vor avea o noutate reala.

Intre timp numarul celor care viziteaza paginile cu noutati, respectiv cei care se inscriu pe lista de difuzare pentru a primi e-mailul saptamanal cu noutati creste. Iar cu aceasta si creste si responsabilitatea noastra de a le oferi conform promisiunii noastre numai noutati reale si interesante. Noutatile se pot afla si prin intermediul unui autoresponder, instrument poate prea putin folosit in Romania. Este de ajuns sa trimiti un e-mail fara subiect si fara continut pe adresa news@plus.ro, ca sa primesti imediat ca raspuns un mesaj care contine noutatile ultimei saptamani.

Sperand sa putem oferi in continuare un serviciu util celor care se intereseaza de evolutia webului romanesc, iata si adresa pagini la care va asteptam: http://www.plus.ro/news/index.html

Peter Galfi

 

inapoi

acasa

mai departe