Cuprins

inapoi

acasa

mai departe

Balada (3)

banermedii.gif (2126 bytes)

banermedii.gif (2126 bytes)
Last connect was from mcr4.hertford.ox.ac.uk on Mon Oct 19 14:15:06 1999.

Te afli la rascruce de drumuri. De aici, din campie, poti vedea oriunde te poarta ochii. La Est verdeata iti spune ca te poti apropia de malurile Dunarii, iar mai incolo chiar de delta si de marea cea mare. Aerul e proaspat in acea directie si orasele infloresc atat din bunastarea pamantului cat si din comertul pe care-l au cu vinul, mierea si mai ales graul care creste aici. La Vest te apropii de munti, la poalele lor ii ghicesti in zare pe cei care scot piatra, iar mai sus ciobanii si turmele lor bogate. Inspre Sud campia ne netezeste, iar asezarile par mai sarace si lipsite de inflorirea pe care zidurile Bucurescilor, din spatele tau, la Nord, o indica.

Cerul e limpede. Amiaza tarzie incalzeste aerul dimprejur, iar luna inca nu si-a aratat cornul.

iesiri vizibile:

Bucuresti, Vest, Sud, Est

 

Tastez "sud". Hmmm.Incepe sa mai semene.

Sub picior drumul se simte bine. Chiar carutele grele rareori lasa urme. De o parte si de alta a drumului, flori salbatice rasar peste tot. Tufisuri dese dincolo de ele anunta copacii cu trunchiuri groase care imprejuiesc calea ca niste ziduri. Florile iti fac cu ochiul, dar nimeni nu poate spune ce vei gasi daca vei culege astfel de flori.

Drumul se unduieste spre Sud inspre ceea ce pare o poiana.

Cerul e limpede. Amiaza tarzie incalzeste aerul dimprejur, iar luna inca nu si-a aratat cornul.

iesiri vizibile:

Poiana, Nord, Flori

M-am naravit. Tastez "poiana".

Drumul isi pierde deodata infatisarea largindu-se intr-o poiana luminoasa, in care florile si-au pierdut aerul de primejdie pe care pareau mai adineaori sa-l aibe. In mijlocul poienei vezi o mare adunare de oameni care se agita imprejurul mancarii si se pregatesc sa-si atate focurile. Carute si turme ii insotesc. Cainii se uita rabdator la tine. Sunt obisnuiti cu oameni sau cel putin nomazii nu-i inspaimanta. In apropierea unei carute cu coviltir mai aratoase un om falos, cu musteti rasucite si cu o bata neobisnuita, argintata sau de argint pare sa dea celorlalti ordine.

Cerul e limpede. Amiaza tarzie incalzeste aerul dimprejur, iar luna inca nu si-a aratat cornul.

iesiri vizibile:

Ciobanii opriti sa manance

Sud

Nord

Aproape ca incep sa simt cum miroase in poiana asta. Trebuie sa vad, trebuie sa stiu. Tastez "ciobanii".

In jurul tau ciobanii se agita sa-si pregateasca cina. Care taie pastrama, care se ocupa de oi, care atata focul, care aduce laptele. Totusi observi ceva ciudat la acesti oameni. par sa o duca atat de bine cum nu ti-ai fi inchipuit vreodata despre niste ciobani. "Oile lui Dobrisan,

Nu sa afla la divan;
Nu sunt oi ca oile,
Si ie oi d-ale balai
Cu lanita tot canita
Cu unghia zugravita
Si-n cap cu patru cornite
Cu cornitile-mpletite
Si cu aur poleite…
Ciobanii lu Dobrisan
Nu sa afla-n Bucurej, la divan;
Ca nu poarta ciomege da lemn
Sau bastoane da lemn.
Si poarta carlige da argint,
Ce n-am vazut de cand sunt"

Miroase a fum si a lana. In mijloc Dobrisan vorbeste cu unul din conducatorii de turme.

iesiri vizibile:

Afara.

Si sa ies afara tocmai acum, cand incepe ceva interesant? Nuuu, mai degraba sa vad si eu ce invart ciobanii astia.Dealtfel inainte sa apuc sa fac ceva sunt agrait si prind prilejul de a afla cat mai multe.

Cuprins

inapoi

acasa

mai departe