inapoi acasa mai departe

Procesorul Globular : 1, 2, 3, 4, 5, 6

Terran, Zerg sau Protoss? Starcraft

- Pe site-ul lui Blizzard gasesti descrcieri interesante ale speciilor in competitie, dar in nici un caz prea multe sfaturi de startegie reale. Singura  chestie cu adevarat interesanta e lista de coduri de cheat. Hmm, interesanta.

starcraft1.jpg (4169 bytes)- Daca rezisti la primele atacuri, sigur supravietuiesti si mai incolo... Cu ce joci? Cu Zergi? Frumos, jeleu trandafiriu ce-mi esti. Trimite cativa luptatori ordinari sa se-ngroape in jurul lor si n-au sa te mai ia niciodata prin surprindere. Da, ai vedere asupra intregului teritoriu.

starcraft2.jpg (2444 bytes)- A, templar-i! Mda, antipatici, dar vezi ca protoss-ii obisnuiesc sa si-i maseze pe toti intr-un colt in apropierea atacului. Daca-i descopera reginele, pan-aici le-a fost... Nu,   daca esti terran ii poti toca marunt cu avioanele camuflate.starcraft3.jpg (3300 bytes)

- He, he, defiler-ii sunt cea mai parsiva arma de s-a vazut. Trimite cativa in jurul bazei adverse, de preferinta pe o inaltime. Ii ingropi si, din cand in cand, arunci cate o "plague" pe cladirile lor. Da, nu le distrug complet, dar le mananca viata pe sub scut. Daca ai un aranjament cu niscai terani si trimit si aia o trupa de "science vessels" cel mai amarat soldat le da un branci si se prabusesc.

- Un atac fantastic de reusit e sa pui un "arbiter" sa mascheze echipa de atacanti. Pleci la drum cu cativa dragoni, un "reaver", doi (viermii aia aurii) si archon-i. Cum? Archon-ii se fac unind doi templar-i. Dupa aia, cand ajungi, un high templar sa produca mai multe holograme ale "arbiter-ului". Adversarii vor vedea numai "arbiterii", dintre care numai unul real   (altfel rezistent). Sigur, daca esti protoss, altfel cum?starcraft4.jpg (2240 bytes)

- Nu, cu nici una dintre rase n-ai nici o sansa daca nu cuplezi mai multe tipuri de unitati la un atac. De exemplu stii tancurile alea ale terran-ilor de fac pagube imense? Cel mai amarat trupet, daca razbeste pana in apropierea lor, le poate distruge. De aia trebuie sa le asiguri acoperirea fie cu soldati, fie, mai bine, cu aviatie.

- Bine, stiu ca esti zerg. Nu te plange, or fi unitatile zerg-e cele mai slabe, dar sunt si cele mai ieftine si se completeaza prin numar. Pai, nu te zgarci la zerling-i daca vrei sa ajungi la gardieni. A propos, ai vazut ca gardienii pot trage in deplina siguranta in orice aparare antiaeriana? Au raza de actiune mai mare ca a lor, in schimb sunt neajutorati la atacuri aeriene, da' trebuie si ei sa aibe o slabiciune, acolo. Mai ales ca ai avantajul ala grozav ca ti se vindeca singure cladirile. Cu siguranta ca e cea mai stralucita idee in materie de rasa "alien" de s-a vazut in jocu' de strategie.

- Nu, in echipa nu e cine stie ce sa joci. In orice caz n-are hazul de la Ages of Empires. Pai, esti mult prea ocupat cu tine insuti ca sa-l mai ajuti si pe altul, insa, in schimb, poti coordona aceeasi baza simultan de pe doua calculatoare. Plus ca AI-ul este incomparabil mai bine dezvoltat decat la oricare alt joc. Sunt ai naibii, se retrag daca vad ca e de rau, nu ataca in prostie, vin cu echipe echilibrate si stiu cine pe cine sa se arunce. Afara de asta, daca salvezi si reiei ai sa vezi ca nu vin pe acelasi traseu mai niciodata. - Bai, daca nu te descurci, joaca scenariul de la inceput, are si o poveste frumoasa. S-o vezi pe terrana aia frumusica ajunsa o zerg-a de mai mare dragu' :))

inapoi acasa mai departe