inapoi acasa mai departe

Procesorul Globular : 1, 2, 3, 4, 5

LOL2

 

01lol1.GIF (7625 bytes)In seara asta sunt trist.S-a-ntors aseara mama si-a adus LOL2. Nu stiti ce e LOL2? Ba, stiti, mai mult ca sigur.02lol1.gif (11446 bytes)

E "Land of Lore", frumusetea aia de joc in care porneai din Gladstone spre-a o gasi pe Scotia, vrajitoarea. Si strabateai paduri, mlastini si mine parasite, si te luptai cu tot soiul de creaturi... of!

Asta era LOL1, cu o muzica incomparabila. Amintiti-va numai de aria mlastinii sau de cea a orasului...Si cu un numar incredibil de mic de bug-uri...of! Si cand ma gandesc ca ieri exultam... Pai, cum nu?03lol1.GIF (15022 bytes)

Shock! Baiatul Scotiei e eroul! Acum ajuns in lanturi in subteranele Gladstone, mai putin in lanturi fizice, caci se gaseste desigur paznicul care sa faca o greseala, cat mai ales in lanturile blestemului mostenit de la mama sa, desi prea putine de impartit avusesera.01lol2.JPG (7954 bytes)

 

Blestemul e genial ca idee de joc: eroul e supus metamorfozelor (mostru/om/soparla), dar lipsit de orice control: in orice moment el poate sa-si schimbe forma fara preaviz si fara vre-un semn de cat va dura metamorfoza. Desigur ca trebuie sa te adaptezi acestui context, sa te pazesti de consecinte (intri ca soparla intr-un canal si te transformi pe parcurs intr-un urias monstru care se sufoca), dar mai ales sa profiti de fiecare ipostaza.

Azi insa am instalat si am vazut ... of! 02lol2.JPG (7001 bytes)am vazut o aplicatie care ruleaza cu hopuri, a carei versiune de DOS merge mult mai bine pe Win95 dacat versiunea scrisa special pentru acesta, un joc ale carui frumoase poze de reclama se gasesc numai in cele cateva filme complet non-interactive in care intri din cand in cand.

Un "Ultima Underworld" intarziat e tot ce-as putea spune. Sigur, ambitiile au fost mari: poti sa te intorci cu imaginea cate un grad, poti sa te strecori in locuri inaccesibile in alte spatii, ai harti enorme... dar ce folos cand imaginea e cu pixeli cat pumnul, cand trebuie sa te plimbi de la Nord la Sud pe harti interminabile pe care nu se petrece nimic ... si nici nu se schimba nimic, evident, daca nu crapa jocul. Ca baietii de la Westwood stiu asta se vede si din faptul ca anunta LOL III "Lands of Lore III returns to you to Gladstone in this RPG classic due out in late 1998! ", dar asta nu ma incalzeste pe mine cu nimic, ca doar n-or sa-mi dea pret de upgrade pe el...03lol2.JPG (11480 bytes)

Suna Marinescu:

- Da, vino sa-l iei. Nu, il iei de la mama, nu, ma culc. Ce? Nu, nu e nimic cu mine, vino sa-l iei. Asta seara sunt trist.

inapoi acasa mai departe