inapoi acasa mai departe

Procesorul Globular : 1, 2, 3, 4

Curse of the Monkey Island

aeo1.JPG (21893 bytes)
- L-a adus? (Incerc sa fiu cât mai demn la telefon)
- L-a adus! L-a adus! Si se lanseaza în nenumarate explicatii de: unde l-a gasit, ce reclama avea cât costa si alte asemenea "aventuri". Dar nu-l mai aud. Mor sa ma arunc în primul autobus sa-l vad mai repede. Dar nu! Sunt sobru, strâng din dinti si suier a indiferenta superioara:monkey5t.jpg (7919 bytes)

- Cum e aplicatia? Si iar mi se raspunde cu un suvoi de vorbe: ca are doua CD-uri, ca are o introducere de mori, ca se pastreaza în mare personajele din episoadele anterioare, ca nici nu începi bine jocul si nimeresti într-un puzzle...nu degeaba e joc de aventuri...

- Sunt usoare? Încep sa fiu ironic, mda, si nu vreau asta, da' daca nu se lasa... Stiu eu cum îmi merg mie filamentele. Daca omu' nu pricepe repede, de la juramintele ca ma abtin si pâna la primul luat peste picior e numai un pas.
- Nu-s chiar asa usoare. Si sunt doua vresiuni...
- Doua versiuni?! Da' ce-i? Vine de la Microsoft?image4_sm.jpg (6003 bytes)
- Nu, dom'le: una mai usoara si alta mai grea. Una cu mai multe puzzle-uri si alta cu mai multe si mai grele.
- Presupun c-ai ales-o pe cea usoara. Mârâi cu speranta pierduta. L-a început...
- Lasa misto-ul. Citisem ca doar de esti ageamiu sadea merita s-o joci pe aia usoara, dar de fapt e cam la fel. Acelasi puzzle îl poti rezolva identic si într-o parte si în alta, numai ca în varianta "grea" e mai complex, cu mai multe detalii.
- Da' care-i poveste? Incepe sa ma prinda. Incepe sa ma prinda si eu asta nu vreau.
- Pai, Guybrush ajunge pân' la urma la Elaine omorând accidental oarecum pe LeChuk (piratu') însa produce din pacate (pentru el) si un alt accident: o transforma pe Elaine într-o statuie de aur. De aici pornesc buclucurile.
- Nu ma mir (acru).
lr1_monkey.jpg (12011 bytes)- Finalul, spectaculos si prelungit dealtfel, e totusi ca poveste cam neîngrijit: la un moment dat de exemplu LeChuk zice în treacat ca eroina l-a "dus" spunându-i ca se duce sa-si pudreze nasul sî ca a sters-o astfel. Trebuie sa te multumesti cu asta.
- (Aoleo, l-a si terminat. Diplomatia mea dusa pe apa Sâmbetei...) Si ce-i asa spectaculos în toata povestea asta? (în fond el a dat telefon sa ma anunte ca i l-a adus cadou batrânu', macar cu aditionala ma aleg si eu...)
- Mori de invidie! (grrr) E bun, dom'le, n-am prins nici un bug pân-acu - desi influenta de la Sierra se vede, macar ca trebuie sa prinzi licurici cu borcanu' (good old style), si animatia face totti banii. Afara de asta tipii s-au straduit, saracii, cu vocile personajelor o gramada si sunt foarte bine facute. Sa-l vezi pe cap de lamâie...
- (dudui de suparare) Pai, nu-l vad!
- Si cum vrei sa-l vezi daca ma tii în spirite la telefonsurprizedguyb.gif (6265 bytes) în loc sa vii sa-l jucam împreuna?
- Adica ma inviiiiiti?
- Adica vii?
- Sigur!!!
Râde de se îneaca.
- Bai, incoerenta, parc-ai fi mort de beat de când joci chestia asta. (Râd tragându-mi tricoul peste receptor).
- Mort de beat ai zis? Mort de beat?!!!
- Da', dom'le, ce-am zis?
- Vino imediat aici si lasa-ma-n pace!
Of, mi-a trântit telefonul, dar ce mai conteaza. O sa vad Blestemul Insulei Maimutelor!!! Da' ce-o fi cu "
mort de beat"?

inapoi acasa mai departe