inapoi acasa mai departe

Bridge (2)

- Voi stiti bridge ?
- Aaaa...
-M-am lamurit. Nu stiti neam. Seamana cu whistul dar e mai tare cu carti in toata regula ca la sah si concursuri foarte serioase. Am dat printre cartile lui taica-meu de niste brosuri ferfenitite si m-am apucat de invatat. Dar daca este asa de raspindit cum sa nu fie pe Internet. M-am dus pe Yahoo si am gasit ce-mi trebuie : Yahoo Games si acolo printre altele sunt sali de jucat bridge interactiv. Iti faci un nume al tau si te legi cu el si cu parola, ce mai, lucru serios.
- Cum adica joci interactiv ?
- Uite. M-am legat, nu te uita la parola...Asa...Aleg "Advanced Lounge"...
- Nu e prea mult pentru tine ?
- Aiurea, am gasit o gramada de muhaiele care ma intrebau ce-i aia Gerber....
- Ce-i aia ?
- Of !!! Las ca-ti explica mai tirziu. Uite aici imi prezinta toate mesele si unde ma pot lega ca sa joc apare "Join". Apas si-s la...masa. Asa 4...7...16...Deci unul fara atu...adica apas aici in casuta cu 1NT... A inceput licitatia. Vezi aici pot sa-mi aleg moaca care-mi convine si eu m-am pus cu fata asta rotunda...
- Seamana...
- Baaa, ai grija cum vorbesti de oamenii sanatosi. Eu joc. Deci 3NT. Sa vedem. Bun atac. Pun de la mort...
- Da' cum joci ?
- Simplu. Ferestrele care se deschid sunt applet-uri Java, vezi ca a aparut acum o carte misto de Java la Computer Press Agora, da, Doamna Profesor Irina Atanasiu, "Limbajul Java - O perspectiva pragmatica", ia de invata, si este ca si cum ai avea un program care culege de la tine pe ce apesi. Avem si mesaje si licitatia si jocul le faci din mouse. Ai aici help, "last trick" pentru ca sa stii ce s-a jucat, "review bidding" pentru a vedea cine ce a licitat...
- Dar "boot" pentru ce e ? Pentru PC-ul tau ?
- Da' inghesuit mai esti mai fleata. E pentru cel care conduce masa ca in cazul unei blocari (freeze) sa-l poata scoate de la masa pe cel in cauza. Mai lasati-ma ca am treaba...Na ca s-a blocat. Voi imi purtati ghinion.
- Dar unde putem noi invata ceva bridge.
- Uite aici. Ai pentru incepatori si ai si exercitii.
- Puzzle ?
- Da. De exemplu aici ai un exemplu de quiz. Ti se da o mina si te pune sa licitezi in diverse situatii. Aici sunt exercitii de flanc si in locul asta sunt cele pentru declarant.
- Misto. Si taica-tu ce zice, a jucat si el ?
- Gura ca va ia mama dracului pe amindoi. Vreau sa-i arat de ziua lui ce am gasit. E cadou !
- Sa vezi ce cadou ii face Romtelecom-ul !
- Afaraaaaaaaaaaaaaaa !!!
inapoi acasa mai departe