inapoi

acasa

mai departe

Internetul ca Dilema

 

(in care vom incerca sa raspundem unei provocari
peste care am trecut prea usor cu vederea)

Motiv de raspuns:

"- Aveti o adresa de e-mail ?
- Da, e pe prima pagina.
- Nu, acelea sunt adrese de web. Una cu o coada de maimuta...
- Stati sa intreb...Pe ultima pagina, la cartusul redactional.
- Dumneavoastra cititi e-mail-ul ?
- Primim fiecare copii dupa ce vine."
Dintr-o discutie cu un membru al redactiei Dilema"

(in care se face o introducere cit de cit politicoasa)

Respectind conventia pe care am stabilit-o la inceputurile revistei noastre (agora ON line, desigur), fara diacritice, titlul de mai sus ar putea fi citit in doua feluri, abstractie facind de litera mare ce sugereaza saptaminalul omonim.

Intii si-ntii Internetul,pentru cei care ordoneaza vietile altora, este dilema barierelor de pus sau mai bine spus cea a propriei intelegeri a cuvintului democratie, pentru participantii activi este dilema propriei personalitati (sau, de ce nu, propriilor), pentru cei care doar au auzit de el este dilema pasului in gol, pentru cei care n-au si-ar vrea dilema Romtelecom versus ISP-urile romanesti si tot asa putem naste dileme care mai de care mai ochioase si care dau bine la scris.

Apoi dilema mea de a scrie sau nu (se poarta totusi protestele vehemente) la o tema ce mai mult aduce a neintelegere decit o luare in serios a constructiei unei Biblioteci intr-o Alexandrie ignifuga de sfirsit de mileniu. Pentru ca, hilar si trist, mioritica discutie despre psihologia internautului uita ca obiectul studiului este pe la altii si nu pe aici. Internetul ca Hyde Park este o reducere la fel de "buna" ca si cea facuta de consiliera prezidentiala Zoe Petre de la contrabanda cu tigari la afacerea Watergate. V-as intreba de ce nu "Internetul ca o mistrie" si zau ca nu glumesc.

 

inapoi

acasa

mai departe