inapoi acasa mai departe

Don Pedrito: 1

Viata pe MUD

Singur in seara asta, gindind prin ochelari ecranul. Nici ieri don Pedritto n-a venit, desi, singur la birou o seara, l-am cautat prin link-uri mai ascunse. Vroia totusi sa vina mai ales dupa ce ii spusesem pe unde vreau sa merg. Ma atrasese halucinatia, ma atrasese mai cu seama ca sunt un cititor si al lui Dune si al romanelor lui Tolkien. Chiar ma puteti gasi din cind in cind ratacit sub numele Ameth, un elf din Gondolin, de-l stiti.

- Bati cimpii deja, uite, cum te lasa omul o clipa singur...
Eheeei, don Pedritto, vroiam sa-i spun, dar n-aveam cui, sau cel putin asa mi s-a parut pina ce n-am zarit cum orbecaia agitat din degete intr-un coltz de background.

- Sa te ajut? am mormait simtindu-ma deodata cel mai neajutorat surfer ce s-a gasit vreodata.

- Sa ma ajuti? rasari motzul capului de pitic licarind nervos printre imaginile "tiled". Sa ma ajuti cind nu stii sa te ajuti pe tine? Vrei sa le spui cum sa se joace-n MUD-uri, cum sa-intilneasca smei si cum sa fie prizonieri la orci si nu esti nici in stare sa-ncepi ca lumea o fraza? Ai macar cea mai vaga idee de ce meserii ar putea indeplini un Hobbit odata ajuns in Elendor (telnet)? Sau carei case i s-ar putea afilia un elf ajuns in Beleriand(telnet)? Sau care e singurul om crescut vreodata de elfi?Dar despre refugiatii din Elendor ai auzit vreodata? Ei, nu ai sa ajungi acolo, locul a murit.

Deja se smucise cu jumatate de corp in afara si, de unde incepuse prin a tipa ca sa se faca auzit, acum, preocupat sa nu-i ramina labele picioarelor in ecran, lasase tonul in jos. Dar n-avea sa tina mult.

- Nici macar nu le-ai explicat natingilor tai prieteni ca n-au a cauta bucurii ale ochilor pe-acolo.

 

inapoi acasa mai departe