'napoi Cuprins mai departe
inapoi acasa mai departe

 

Romantismul erei electronice (III)

Emanuela Grama

Personaj extrem de excentric, cu un major in furturism, pasionat de tot ceea ce este neobisnuit, dar veritabil, amestec innebunitor de greu de acceptat de temperament coleric si sensibilitate extrema, de responsabilitate a cuvintului scris – vezi mesajele postate in decursul timpului in cadrul conferintelor Well-ului – de imaturitate si lipsa de responsabilitate prin negarea, chiar spulberarea normelor interne ale Well-ului, de extravaganta ducind la o extrema dezordine combinata cu o eleganta vestimentara privita ca o conditie existentiala, Tom Mandel a ramas unul dintre cei mai controversati si in acelasi timp mai populari membri ai Well-ului.

Textele sale, distingindu-se prin eleganta si acuratetea exprimarii – respectarea ortografiei devenind o regula caduca in spatiul comunicarii electronice, rapiditatea fiind principala cerinta, prin forta ideilor si argumentelor si prin cantitatea lor – multi il considerau ca o prezenta permanenta on-line si de multe ori chiar asa era, fiind conectat in retea pe intreaga durata a unei zile, l-au impus ca personaj cheie in mentinerea vitalitatii si spiritului specific al Well-ului.

Desi si-a confundat viata cu cea a Well-ului, publicind enorm in cei 10 ani cit a fost membru, intotdeauna a respins ideea de “comunitate”. La extrema opusa se afla Nana, ea crezind in acea legatura speciala dintre toti membrii si avind sentimente foarte puternice fata de ei:

“ As fi trecut si prin foc pentru acei oameni. Nu m-am simtit niciodata mai apropiata de oameni atit de diferiti si in acelasi timp.”

 

'napoi

Cuprins

mai departe

inapoi

acasa

mai departe