inapoi acasa mai departe

Lex: 1

Say: Cheese !

Recunosc ca sunt pisalog, dar ce sa fac. Asta e soarta tuturor rubricilor de acest soi. Daca data trecuta am vorbit despre copyright si e-mail, chestiune deja "lamurita", azi vom indrazni sa discutam despre ceva similar, despre poze.

Se pare ca e foarte complicat de inteles ca nu tot ce e in vitrina este neaparat si al tau. Aceasta este situatia unor lucruri mici in aparenta, dar care au necesitat ceva munca. Lumea Internetului este plina de diverse poze mici sau mari, unele mai la vedere, altele mai modeste, cum sunt fundalurile (background). Daca tot ajungi cu browserul la ele, este normal si la mintea cocosului ca iti apartin, mai ales ca programele sunt destepte si ti le stocheaza in cache taman bune de reutilizat. Hm!

Intr-o societate ideala iti vei lasa usile deschise,  nu vei avea broaste, lacate, zavoare. In aceasta in care suntem se inventeaza astfel de ustensile ca macar omului normal sa nu-i vina idei. In lumea graficii, una din cele mai furate, s-a inventat semnatura pozei. Un semn discret care nu se vede cu ochiul liber si care are propietatea ca orice ai face nu poti sa scapi de ea. Asa ca daca vrei sa iei ceva fii foarte atent de unde o faci si mai ales citeste cu atentie conditiile de preluare, care pot fi foarte simple : doar o mentiune a numelui autorului sau un link la fisierul respectiv. Respectati cu strictete aceste indicatii pentru ca puteti avea necazuri. Si de ce sa va stricati bucuria unui site frumos cu un teanc de reclamatii.

Si noi cei care am facut acest site ne-am bucura sa luati fundalurile sau unele poze, dar ne-am bucura si mai mult daca ati pune intr-un colt al paginii voastre de web o mina intinsa spre noi. (Atentie ! Dinozaurul de la Periscop e al lui Corel, daca il luati nu ne priveste).

Cato Cenzorul

Cuprins

inapoi

acasa

mai departe