inapoi acasa mai departe

 

- Trag nadejde, imi spuse micutul tragandu-se de-adevaratelea de pantaloni in sus, trag nadejade ca nu esti din cei care asteapta de la mine criterii. Si ma privi banuitor in sus. Nu, n-ai fi avut cum sa ma invoci, se corecta el repede. Tu vrei doar locuri. Locuri? Si-ai sa le spui si altora? De ce vrei sa li le spui?

Iesise dintr-un link ciudat, de dupa "best viewed with Netscape..." si de dupa "mailto", ascuns, o stea mica in coltul sfarsitului acelui site pe care nu vi-l voi spune, parea nelegat de vreo fereastra si pendula intre ecran si fundalul care tocmai se incarcase, negru, sugerand un asfintit peste vechi turnuri.

Mic si grasun, cu ochi albastri limpezi, cumva absent, gesticula la fiecare vorba in fata privirii mele consternate.
- Te-ai gindit vreodata ca poate e mai bine sa-ti plece vasul din mijlocul oceanului si nu din port? ma scrurta el varandu-si mainile in buzunarele pantalonilor verzi si ridicandu-si barba in chip de "Ei?"
- Dar ca, dandu-le lor, cum vrei, meleaguri de plecare, tu intervii in destin si le schimbi tesatura?

Sa-i spun ca sunt si eu un fir in tesatura? Dar asta nu-i un rpg ca sa salvez si sa revin in dialog, asa ca tac si ma uit la bluza lui portocalie, de bumbac gros, ma gindesc ce se va intimpla daca ratez aceasta intalnire fara bookmark, si cit de trist va fi de va pleca.
- Va fi, imi rade el in nas parind ca-si spala mainile in background, dar pana una-alta mi-esti simpatic si mergem impreuna sa-ti arat.

 

inapoi acasa mai departe