inapoi acasa mai departe

 

MIORITICA USURINTA DE A FI

 

De unde se vede cum intraram in piine

Seara la GDS (nu va speriati nu sunt initiale de pe Internet) despre publicatii on-line. O saptamina am asteptat cu sufletul la gura. Ne si vedeam impreuna cu tot felul de redactori mai mult sau mai putin sefi pe la diverse ziare ce-si fac veacul pe Web. Dar uitasem unde suntem, ca ora 17 e "trecute fix", ca unii se anunta ca sa nu vina, iar unii vin ca sa aiba de un' sa plece. Cum necum, sala s-a umplut mai ceva ca-n Sapte Pacate, si incepuram sa ne dam cu parerea despre una despre alta, "ce-o fi scris si pentru noi", mai ales ca noi, proaspeti redactori la "agora ON line", am atacat tot ce misca de la gaina-n sus. Nu de alta dar onor directiunea de la Computer Press Agora SRL era cu ochii pe noi. S-o luam insa incetisor, pe principiul deal-vale si iar la vale.

De unde se vede ca daca K nu e nimic nu e.

Clubul Internet al GDS, nascut din initiativa unor entuziasti, s-a decis sa organizeze intilniri lunare pe diverse teme pentru a pune un umar la roata patrata a poftei internetistice (of !!!) pe aceste plaiuri. Moderatorul acestei intilniri a fost domnul Sebastian Taralunga, care s-a straduit sa ne faca sa miscam, desi erau destui care nu prea ar fi vrut.

Desigur am beneficiat si de "aportul" celor de la Kappa, care au venit si-au facut reclama, n-au raspuns la provocari si au plecat. Am retinut totusi ca Lotus Notes e cel mai tare din parcare, desi ar mai fi si Oracle prin imprejurimi, ca antena se plateste cu dolari din cei mai verzi, ca o pagina de Web se imbunatateste cu oarece instructiuni HTML. Nu avem nimic impotriva reclamei si o consideram indreptatita, dar daca tot " disparem de pe harta", vorba domnului de la Kappa, de ce oare nu se incearca sa se mai dea jos din preturile prohibitive pentru foarte multi, si nu numai persoane fizice ? La aceasta intrebare nu puteti raspunde, ar fi zis un Farfuridi. Si nu ni s-a raspuns. Vorba lui Stefan cel Mare la Plevna : "Internetul nu e al meu si nu e al vostru si nici macar al urmasilor, urmasilor vostri in veacul veacurilor" !.

De unde se vede ca Romanul asteapta

Incingindu-ne noi la vorba despre cum sa facem accesul mai palpabil, am remarcat obsesiva revenire la cuvintul "legalitate" din discursul moderatorului. Conform dinsului un ziar pe Internet nu poate aparea daca nu e rezolvata problema cartilor de credit. Din aproape-n aproape s-a vazut ca nu era vorba de carti de credit, ci de un telefon, si nu de dat, ci de mutat. Ma rog. Asta seamana a mentalitate balcanica si ca asteptatul venirii lui Mesia care sa ne rezolve toate problemele nu a incetat nici la noua ani de la revolutie. "Sa vina Ciorbea, Internet sa-mi prinda" ! Cam asta era refrenul si auditoriul a frematat indelung la apelurile catre forurile superioare, ocupate oricum cu intinderea reformei pe piine. Au fost pomeniti in context, de "bine", si cei de la RomTelecom, care conform principiului "aduna et impaera" nu ti-ar da o sirma nici picati cu ceara. Sa presupunem ca ai vrea sa faci un bine si sa imparti Internet "la tot cartierul". Niet ! Astepti matale fir de ala cu pauze de la Telefoane inca vo trei revolutii de aici inainte. Vorba bancului "Kakaia freedom, ieta~ karnaval !".

De unde se vede ca la noi ca la nimeni

Despre publicatii pina la urma nimic, in afara de programul de copiat ziare de pe hirtie pe Web de la Kappa. Si sa nu vorbim cu pacat ni s-a dat revista "Voluntar" al FDSC. Dar am fi vrut ca macar sa ni se raspunda la intrebarea cheie "Cum ati vrea sa o revista romaneasca pe Internet, despre Internet, pentru nespecialisti ?". Asa ca am ramas cu promisiuni de articole, care n-au venit, si cu placerea de a fi intilnit citiva oameni care macar isi pun probleme, daca nu incearca sa le si rezolve. Dar sa laudam inceputul pentru ca, nu-i asa, altfel "doua la scoala de fete…".
nenea Iancu

p.s. Alte minunatii despre cum se "inghite" reclama veti citi in Byte pe 20-februarie.

inapoi

acasa

mai departe