'napoi Cuprins pina-n sara
inapoi acasa mai departe
Netologia (III)

o a treia lectzie ar putea ataca o alta problema fundamentala: cea a timpului. mai bine spus a cibertimpului, care, se va arata acolo, nu e unul si acelasi lucru cu timpul nostru "cel de toate zilele", pe care-l stiam pina atunci. se va fi demonstrind, cu exemple care nu-mi sunt acum la indemina, ca cybertimpul nu are unitate de masura, si ca urmele lasate de el nu afecteaza cu nimic estetica vietii noastre biologice.

probabil ca un capitol intreg va fi afectat istoriei milenare a Retzelei. de la epoca metalelor, cind --foarte posibil-- unul dintre stramosii nostri a intuit, peste veacuri, care va fi rolul cuprului in viatza omului, si pina la epoca pre-actuala, cind se creaza premisele exploziei informationale. daca institutzia va beneficia de acreditarile necesare e posibil sa se organizeze si o excursie, cu infocaru', la muzeu' Retzelei, unde se vor putea vedea "pe viu" citeva din exponatele care au marcat aceasta istorie.

despre neologisme, si ciocnirile inter-culturale, se va vorbi iarasi cite-n luna si-n stele. se vor prezenta statistici cu cele mai uzitate cuvinte pe Retzea, se vor explica mecanismele formarii de noi cuvinte (studiu de caz: cooltura), si vor fi invitati sa-si prezinte parerile cei mai cunoscuti lingvisti si critici de arta ai urbei.

probabil, undeva mai la sfirsit, poate chiar in ultima ora de curs, se va pomeni cite ceva, in treacat si fara prea multe detalii, despre computere, posta electronica, web, ...

Index Netologia

Cuprins

mai departe

inapoi

acasa

mai departe