inapoi acasa mai departe

WebDEX

Acest WebDEX este la inceput. Vom cauta sa ii marim volumul si sa il perfectionam in mod continuu. Daca cineva este amator sa se ocupe de el sa ni se adreseze cu incredere.

bookmark Internet WWW
browser LOL
chat HTML
e-mail http
FAQ pagina

Internet

Inchipuiti-va niste puncte legate intre ele, nu neaparat fiecare cu fiecare. Un punct poate fi un calculator sau tot o astfel de retea. Firele pot fi sirme sau unde transmise prin satelit. Mai inseamna si o gramada de aparatura, dar mai ales o multime de oameni. Tu cel care citesti acum esti de fapt un nod in Internet.

Browser

Sau Web Browser. Un program care va permite sa va plimbati pe Web. Cele mai cunoscute sunt Internet Explorer si Netscape Navigator.

E-mail

Posta electronica. Prin e-mail puteti primi sau trimite mesaje de la cele mai simple pina la imagini sau chiar inregistrari audio sau video.

FAQ

Prescurtarea in engleza a "Frequently Asked Questions" (Intrebari frecvent puse). De obicei diferite servicii sau locuri pe Internet construiesc o astfel de pagina unde se raspunde la cele mai uzuale intrebari. Astfel cei interesati o parcurg si daca dupa aceea mai au si alte intrebari se adreseaza propietarului acelui loc.

HTML

Hypertext Mark-up Language. Un mod de a scrie un text marcind portiuni din document pentru a le vedea intr-un anume fel. Nu este propriu-zis un limbaj ci mai mult o conventie.

http

Bookmark

Un semn prin care puteti tine minte adresele paginilor de web care va intereseaza. De obicei fiecare browser are un loc unde il puteti adauga printr-un simpli "click" al mouse-ului.

LOL

Prescurtare pentru "Laugh Out Loud". Este folosit in special in e-mail si in camerele de chat .

Chat

Taifas. Pe Internet exista locuri unde poti sa stai de vorba...scriind ! Aceste locuri se numesc Chat Rooms.

pagina

Un fisier scris in HTML si aflat pe un server de WWW.

WWW

Serviciu grafic de Internet hypertext care foloseste protocolul HTTP pentru a obtine pagini de Web si alte resurse de pe diverse servere.

 

inapoi

acasa

mai departe